• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Olmo - dva šuta, dva gola, za dva minuta!

Autor mondo.ba

Španski napadač Dani Olmo pokvario je debi novom treneru Hofenhajma Marselu Rapu na otvaranju 31. kola Bundeslige.

 Hofenhajm - RB Lajpcig 0:2, Bundesliga, 31. kolo Izvor: Pool/Getty Images Europe

Nakon što je prije tri dana Hofenhajm otpustio Alfreda Šrudera (47), koji je doveo tim na samo dva boda od šestog mjesta koje vodi u Evropu, njegov nasljednik Marsel Rap nije imao uspješan debi protiv Julijana Nagelsmana, stratega RB Lajpciga, koji je do ljeta 2018. godine upravo vodio ekipu iz Sinshajma.

Možda će vas zanimati

HOFENHAJM - RB LAJPCIG 0:2 (0:2)

Da gosti produže seriju na 12 utakmica bez poraza, petu gostujuću, postarao se španski napadač Dani Olmo, koji je sa dva gola u dva minuta iz dva udarca praktično osigurao 17. pobjedu za učvršćivanje na trećoj poziciji na tabeli.

Tim iz Sinshajma je silovito krenuo na protivnika i već u četvrtom minutu Kristof Baumgartner je promašio stopostotnu šansu, da bi dva minuta kasnije, sudija Tobijas Velc pokazao na jedanaesterac nakon što je golman RB Lajpciga Peter Gulači oborio napadača domaćina u kaznenom prostoru.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Bičakčić odigrao je svih 90 minuta za Hofenhajm.

Mađar je dobio i žuti karton, loptu je na "bijelu tačku" postavio Izraelac Munas Dabur, ali je nakon konsultacije sa VAR sobom, arbitar promijenio odluku nakon što je ustanovljeno da je u početku akcije Baumgartner igrao rukom.

Nisu se domaći igrači ni oporavili od šoka, uslijedio je novi i to ne jedan, nego dva šoka u kreaciji španskog napadača Danija Olma, koji je za 20 miliona evra krajem januara stigao iz zagrebačkog Dinama.

Najprije je Španac u devetom minutu odlično reagovao na asistenciju Nordija Mukijelea i iz koljena pogodio bliži ugao gola Hofenhajma, a onda i dva minuta kasnije uhvatio volej na povratnu loptu Marsela Sabicera za sigurno vođstvo RB Lajpciga.

Hofenhajm se uprkos šokantnom početku nije predavao, pokušavao je da se rezultatski vrati u meč, a najbliži je do odlaska na odmor bio u 26. minutu kada je Dabur pogodio prečku. Imao je i Baumgartner nekoliko solidnih prilika, ali je Gulači bio na visini zadatka.

Napadač RB Lajpciga Timo Verner, koji će po završetku sezone preći u londonski Čelsi za sumu od 60 miliona funti, odigrao je sve utakmice za goste u svim takmičenjima (42), ali večeras nije bio posebno raspoložen za igru.

Početkom drugog poluvremena španski defanzivac Anđelino je zatresao mrežu domaćina, ali je gol poništen zbog ofsajda, pa je potvrda novog trijumfa RB Lajpciga morala da pričeka.

Moglo je do kraja da padne još golova, na obje strane, nakon što su šanse propuštali Robert Skov za domaćina, ali i mnogo više u mreži Olivera Baumana, koji se u finišu vjerovatno osjećao kao na streljani. 

Ipak, uspio je da sačuva svoju mrežu poslije udaraca Tima Vernera, Ademole Lukmana, Kristofera Nkukua, koji je u sudijskoj nadoknadi pogodio i stativu.

Uprkos porazu, 12. u sezoni, Hofenhajm se pod vođstvom novog trenera predstavio u solidnom svjetlu o kojoj svjedoči i omjer kornera (9:1) i sigurno se neće predati u borbi za mjesto u Ligi Evrope koje će do kraja voditi sa Volfsburgom. 

BUNDESLIGA, 31. KOLO

Hofenhajm - RB Lajpcig 0:2 (0:2)
/Olmo 9, 11/

Subota (15.30)

Fortuna Dizeldorf - Borusija Dortmund
Keln - Union Berlin
Herta - Ajntraht Frankfurt
Paderborn - Verder Bremen
Volfsburg - Frajburg
Bajern - Borusija Menhengladbah (18.30)

Nedjelja

Majnc - Augzburg (15.30)
Šalke - Bajer Leverkuzen (18.00)

TABELA: Bajern 70, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig (+1) 62, Borusija Menhengladbah 56, Bajer 56, Volfsburg 45, Hofenhajm (+1) 43, Frajburg 41, Herta 38, Šalke 38, Ajntraht 35, Keln 35, Augzburg 32, Union Berlin 32, Majnc 31, Fortuna 28, Verder 25, Paderborn 20.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC