• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nisu ni slični, ali ga obožava: Nagelsman je opčinjen Simeoneom

Autor Dušan Ninković

Jedan od najtalentovanijih svetskih trenera je izabrao Argentinca, iako im se stilovi fudbala ne poklapaju.

 Julijan-nagelsman-trener-RB-Lajpcig-o-uzoru-Dijego-Simeone-Atletiko-Madrid Izvor: Guliver/Getty Images/Julian Finney, Julian Finney/Getty Images Europe

Prekinuo je igračku karijeru pre pravog ulaska u seniorski fudbal, a brzo se bacio u trenerske vode. Sada ima 32 godine, jedan je od najtalentovanijih trenera na svetu i obožava Dijega Simeonea.

Ko bi rekao? Argentinac uglavnom nije omiljena ličnost svojih rivala, ali postoje neke karakteristike u njegovom temperamentu koje Nemac ceni.

Možda će vas zanimati

Govoreći o tome ko mu je trenerski uzor, na koga se ugleda ili koga od kolega poštuje, Julijan Nagelsman je izdvojio trenera Atletiko Madrida.

''Naravno, postoje treneri čija je filozofija slična mojoj, ali ću se okrenuti na drugu stranu. Dijego Simeone godinama gaji isti fudbalski stil. On nije uvek prijatan za njegove fudbalere, nije atraktivan ili uzbudljiv, ali ga igrači prate. Morate da imate poseban dar za to'', rekao je mladi Nemac.

On je svoju odluku dodatno objasnio, otkrivši da se čudi kako je Dijego Simeone uspeo da sačuva posao u jednom klubu tako dugo.

''Garantuijem da bi 99%fudbalskih trenera koji igraju tako, u sistemu 4-4-2, sa plitkom odbranom i 'bezobrazno', izgubilo posao posle dve godine. ali, ne i on! Eksplozivan je kao dinamit, daje podršku igračima i to je izuzetno'', ističe trener Lajpciga.

Nagelsman je ekipu RB Lajpciga preuzeo u leto 2019. godine, nakon što je godinama radio u prvom timu Hofenhajma. Karijeru je završio zbog povrede, a prvi tim u kom je radio kao trener je Augzburg, gde je nastupao i kao tinejdžer. Tamo je sarađivao sa još jednim velikim trenerskim imenom, Tomasom Tuhelom.

Simeone trenira Atletiko od 2011. godine i sa tim klubom je napravio ogromne rezultate. Njegov tim igra prepoznatljivo, veoma tvrdo i nikome nije lako da igra protiv ''Jorgandžija''. Madriđani su do sada osvojili Kup Španije, prvenstvo, dve Lige Evrope, dva evropska Superkupa i dva puta su poraženi u finalu Lige šampiona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC