• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Prijović? Obostrana želja postoji, ali i 600.000 problema

Autor Pavle Knežević

Srpski šampion i reprezentativac su dva puta pregovarali

 FK-Crvena-zvezda-i-Aleksandar-Prijovic-blizu-dogovora-blizu-transfer-problem-obestecenje-fudbal Izvor: MN PRESS

Srpski reprezentativac Aleksandar Prijović u završnim je pregovorima s crveno-belima, a jedini problem realizaciji transfera predstavlja ugovor sa saudijskim Al Itihadom.

Kako piše Informer, pregovori 30-godišnjeg napadača i Zvezde su pri kraju i transfer bi trebalo da se realizuje čim Prijović raskine ugovor sa klubom.

Možda će vas zanimati

Prijoviću ugovor sa Arapima ističe na leto 2023. godine, ali on već neko vreme pokušava da napusti taj klub uz obeštećenje. U tome, međutim, nije uspeo, a sad je izvesno da će ugovor biti raskinut na Prijovićevu štetu.

Saudijci smatraju da je golgeter narušio ugled kluba jer je prekršio policijski čas u vreme epidemije koronavirusa, zbog čega mu je određen kućni zatvor od tri meseca. Istina je da je napadač bio nedisciplinovan, zbog čega mu prete oštrije sankcije.

On je već duže vreme u Beogradu, a formu održava trenirajući u Čukaričkom.

Prema izvorima Informera, postoji obostrana želja da se ova saradnja ostvari, iz više razloga.

"Prijović je u dobrim odnosima sa Zvezdinim trenerom Dejanom Stankovićem i razgovarao je s njim o dolasku na 'Marakanu'. Prvi razgovori obavljeni su u februaru, u finišu prelaznog roka. Ideja je bila da Prijović dođe na jednogodišnju pozajmicu. Međutim, Al Itihad je tražio da Zvezda preuzme 1,2 miliona evra Prijovićeve plate, a Beograđani su nudili 600.000 evra, tako da do saradnje nije došlo. Ipak, pregovori sa igračem obnovljeni su pre mesec dana", piše ovaj list.

Deluje da će Al Itihad raskinuti ugovor na igračevu štetu, što znači da bi on bio slobodan u izboru novog kluba. On bi mogao da nađe novi klub za platu sličnu sadašnjoj, ali u redovima šampiona Srbije veruju da bi pristao da dođe za 600.000 evra.

"Prijović jeste navikao na milionski vredne ugovore, mlad je, verovatno i dalje ima opciju da igra u Grčkoj, Turskoj ili nekoj drugoj zemlji koja ima solidnu ligu i platežno sposobne klubove. Naša prednost je što on voli život u Beogradu, voli Zvezdu, poznaje trenera Stankovića. Verujemo da ćemo uz pomoć zajedničkih prijatelja uspeti da ga nagovorimo da pristane na platu od 600.000 evra godišnje. Zvezda mu je prva želja, hteo bi da pokuša da uđe u Ligu šampiona s crveno-belima. Predomislio bi se jedino ako bi od nekog kluba dobio znatno više novca nego Zvezda", prenosi Informer reči svog izvora.

Ako bi se to desilo, to bi možda i olakšalo dovođenje Aleksandra Kataija, koji je skupo platio nepromišljenost svoje porodice, a već se godinama unazad priča i da bi Bane Ivanović mogao da završi karijeru u Zvezdi.

Biće zanimljivo leto.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC