• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdin popravni protiv ekipe koja nema poraz OD DECEMBRA!

Autor Jovan Terzić

TSC se nalazi u odličnoj seriji, tako da crveno-bijele čeka težak zadatak u Senti.

 Superliga Srbije najava TSC - Crvena zvezda Izvor: MN PRESS

Duel TSC - Crvena zvezda od 16.30 u Senti nema rezultatski značaj, pošto su obje ekipe ispunile primarne ciljeve za ovu sezonu, ali očekuje se i te kako zanimljiva utakmica.

Razlog - gosti žele da dobrom partijom i sigurnom pobjedom poprave atmosferu poslije poraza od Partizana u polufinalu Kupa (0:1), a domaćini da nastave niz bez izgubljene utakmice još od decembra prošle godine (15), odnosno da vežu i sedmu uzastopnu pobjedu.

Uz to, u jeku je borba za najboljeg strijelca lige, a u centru pažnje je tandem TSC-a.

Vladimir Silađi je prvi sa 16 pogodaka, dok je Nenad Lukić dao gol manje. 

Anketa

Ko će biti najbolji strelac Superlige ove sezone?

  • Umar Sadik (12)

    100% (1)

  • Vladimir Silađi (16)

    0% (0)

  • Nenad Lukić (15)

    0% (0)

  • Nikola Petković (14)

    0% (0)

  • El Fardou Ben (13)

    0% (0)

Ko će biti najbolji strelac Superlige ove sezone?

Rezultati

Sigurno je da će Dejan Stanković promešati tim jer pojedini igrači imaju problem sa lakšim povredama (Milan Rodić, Nemanja Milunović, Dušan Jovančić i Ričmond Boaći), Ben je dobio slobodno pošto mu je preminuo otac, a želja stručnog štaba je i da pruži šansu mladima poput Andrije Radulovića, Marka Konatara i još nekih omladinaca. Očekuje se i da zimsko pojačanje koje još nije debitovalo zbog povrede, Seku Sanogo, bude u protokolu za ovu utakmicu.

Predstojeći duel biće treći međusobni za ova dva kluba. U oba prethodna je pobijedila Zvezda, prvo 4:1 u Kupu, 21. novembra 2018, a zatim 3:1 u 14. kolu tekućeg prvenstva, 30. oktobra 2019. Strijelci za crveno-bijele bili su Tomane, Simić i Grabež, koji je postigao autogol, baš kao i Žander na suprotnoj strani.

"Motivisani smo da završimo sezonu na pravi način. Kada nosiš dres Crvene zvezde, niko te ne pita imaš li motiv ili ne - moraš da ga imaš. Ako ti to zafali, onda si pogrešio put. Svaka sljedeća utakmica je novi izazov za svakog od nas. Dokazuješ se iz dana u dan. Nije bitno što je prvenstvo gotovo, u ovim mečevima možemo da dobijemo odgovore na mnoga pitanja. Bolje da sad vidimo neke stvari, nego da nam se 'podvuku'. Svaka utakmica je bitna za nas", istakao je Stanković u najavi meča, tokom koje je, ipak, više govorio o minulom derbiju.

Utakmica u Senti mogla bi da bude i poslednja prilika za neke igrače da zasluže trenerovo povjerenje da i tokom ljeta računa na njih. Jer u posljednjem kolu na "Marakanu" stiže Proleter koji je, uz dužno poštovanje Novosađanima, dosta slabiji rival od TSC-a, a i ta utakmica biće slavljeničkog karaktera pošto će se obilježavati osvojena titula.

Priznao je Stanković da se u timu osjeća zasićenost među pojedinima zbog tri uzastopne titule i igranja u Ligi šampiona, pa ostaje da vidimo hoće li te riječi možda trgnuti neke od "prozvanih", iako ih trener nije imenovao. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC