• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Po jedan gej igra u svakom klubu u Premijer ligi!

Autor Milutin Vujičić

Ovo je tvrdnja kapitena Votforda koja će odjeknuti...

 Premijer-liga-gej-fudbaleri-u-svakom-klubu-po-jedan Izvor: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Homoseksualnost odavno više nije "tabu tema" kao nekada, ali se sportisti uglavnom odlučuju da kriju svoje seksualno opredjeljenje zbog straha od reakcije okoline i javnosti.

To naročito važi za fudbal, koji je "najmuškiji sport", pa se tako mali broj igrača uopšte "autovao". I dalje je najpoznatiji primjer njemačkog fudbalera Tomasa Hiclšpergera, a mnogi smatraju da je "gej igrača" mnogo više i da je pitanje trenutka kada će mnogi od njih to saopštiti.

Možda će vas zanimati

Kapiten engleskog Votforda, sjajni napadač Troj Dini, uoči nastavka Premijer lige gostovao je u jednom podkastu i govorio baš o ovoj temi.

"Iskreno, rekao bih da u svakoj fudbalskoj ekipi postoji barem jedna gej ili biseksualna osoba. Oni su tu, vjerujte, oni su sto posto tu", rekao je Dini i pojasnio svoj stav:

"Mislim da se ljudi iz gej zajednice boje odgovornosti da budu prvi. Kad se prvi neko izjasni, usljediće će gomile reakcija. Mislim da bi ih se već u prvoj nedjelji javilo barem stotinu njih. Jednostavno, ne žele biti prvi i postati zaštitno lice".

Mnogo više primjera ima u ženskom sportu, poznatije fudbalerke su javno saopštile svoju seksualnu orijentaciju, poput Megan Rapino, ali u muškom to ide malo teže...

"Kada oni završe karijere onda kažu da su gej, to je sigurno težak teret kroz karijeru", rekao je Dini i izrazio želju da će mnogi fudbaleri biti hrabri pri saopštavanju ove odluke, iako je u pitanju privatna stvar, a ne nešto bitno za javnost.

Vjerujete li da je zaista makar jedan gej fudbaler u svakom klubu u Premijer ligi?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC