• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrala je Voša k'o Barsa te 2011, ali: Nije nam dozvoljeno da osvojimo Kup!

Autor Jovan Terzić

Bivši fudbaler Vojvodine, Daniel Mojsov, u razgovoru za MONDO prisjetio se prekinutog finala Kupa Srbije za sezonu 2010/11.

 Vojvodina-Partizan-finale-Kupa-Srbje-2011-2020-mondo-intervju-Mojsov Izvor: MN PRESS

/Piše: Jovan Terzić/

Predstojeće finale Kupa Srbije u fudbalu, 24. juna u Nišu, budi sjećanje na 2011. godinu.

Nažalost, ružno, pošto je tadašnji duel Vojvodine i Partizana prekinut kada su Novosađani nezadovoljni suđenjem Slobodana Veselinovića odlučili da napuste teren "Marakane".

Možda će vas zanimati

Zapravo, utakmica je završena u predviđenih 90 minuta, s tim da su igrači Vojvodine napustili teren u 82, pri vođstvu Partizana 2:1.

Dosta spornih odluka obilježilo je taj meč, a Sudijska komisija FSS je kasnije konstatovala da je Veselinović prekršio svoja ovlašćenja i pravila igre, kao i da je sudio ispod očekivanja.

O tome šta se sve dešavalo na stadionu Crvene zvezde tog 11. maja 2011. razgovarali smo sa bivšim štoperom Vojvodine, Danielom Mojsovom, koji je bio jedan od igrača u centru pažnje te večeri.

"Baš volim što će ponovo u finalu igrati Vojvodina i Partizan. Zaslužila je Vojvodina tada da pobijedi, bili smo bolji, ali neke okolnosti nam nisu dale da osvojimo trofej. Svašta se to veče dešavalo, svi su mogli da vide", istakao je Mojsov za MONDO i dodao:

"Igrali smo vrhunski, tada je i smišljena ona pjesma 'Ćiribu, ćiriba, igra Voša k'o Barsa'. I stvarno smo tako igrali. Imali smo sjajan tim, rukovodstvo, navijače. Sve je bilo kako treba, ali neke okolnosti nam nisu dozvolile da pobijedimo. Nema nazad, šta je bilo - bilo je. Nadam se da će sada Vojvodina uspjeti da se revanšira", priželjkuje današnji štoper kiparskog AEK-a iz Larnake.

Mojsov je u tom finalu postigao gol za 1:1, zatim mu je sviran penal, a onda i poništen gol za 2:2.

"Bez lažne skromnosti, mislim da mi je to bila najbolja partija u dresu Vojvodine. Te sezone sam bio i među dva najbolja štopera lige, izabran u najbolji tim, ali eto, nije mi se dalo da odlične igre krunišem peharom".

"DOLAZIM U NIŠ, AKO BUDE MOGLO"

"Ako otvore granice vjerovatno ću doći u Niš. Biću u to vrijeme kod kuće, a pošto nije daleko, volio bih da dođem na utakmicu", najavio je Mojsov i dodao da često poskećuje Novi Sad: "Imam mnogo prijatelja u Novom Sadu, to je grad koji mnogo volim".

Iako je u Vojvodini proveo samo dvije sezone, a potom - i pored poziva Crvene zvezde i Partizana - napustio Srbiju i prešao u norveški Bran, nekadašnji reprezentativac Makedonije kaže da i dalje prati srpski fudbal.

"Redovno pratim srpski fudbal. Crvena zvezda igra najbolje, sjećam se Milojevića kada je bio u Omoniji, ja sam tada stigao na Kipar i svi su pričali da je veliki trener i gospodin. Svaka mu čast za rezultate koje je napravio sa Zvezdom".

Najviše ga, ipak, zanimaju rezultati Vojvodine.

"To je moj klub, uvijek će biti u mom srcu", ističe 32-godišnji štoper, koji je upoznat i sa radom sadašnjeg trenera Novosađana, Nenada Lalatovića.

"Sjećam se Lalatovića iz Novog Sada, bio je trener Proletera kada sam ja igrao za Vojvodinu. Sviđa mi se kako igraju njegove ekipe, čujem da je odličan trener i pravi profesionalac, što pokazuju i rezultati koje ima", rekao je Mojsov i ponovio da se u predstojećem finalu nada uspjehu svog nekadašnjeg kluba.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC