• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliko priznanje za bh. tenis: Aldin Šetkić predstavlja Evropu u ITF-u

Autor mondo.ba

Aldin je dobio najviše glasova od svih Evropljana

 Aldin Šetkić predstavnik Evrope u ITF Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Bh. teniser Aldin Šetkić u naredne četiri godine predstavljaće Evropu u ITF-u (Međunarodnoj teniskoj federaciji), odnosno sve igrače 300. mjesta pa na niže.

Šetkić će biti glas za oko 2.500 igrača u ITF-u, na sastancima, koji će se održavati četiri puta godišnje.

Možda će vas zanimati

Konkurencija bh. teniseru bilo je pet Evropljana, a Šetkić je izabran sa 193 glasa, što je ubjedljivo najviše od svih.

"Želio bih da zahvalim svim teniserima širom svijeta, koji su glasali za mene, a posebno Top 100 ATP igračima, koji su me podržali. Tu mislim na Čilića, Džumhura, Lajovića, Kecmanovića, Đerea, Bedena, Balaša... Svi su mi jako puno pomogli da budem izabran u ITF Players Panel. Velika je odgovornost biti predstavnik svih ITF igrača iz Evrope i naravno sve sugestije i prijedoge igrača ću vrlo rado prezentovati na ITF sastancima. Uz veliku podršku igrača i potpredsjednika Njemačkog teniskog saveza Dirka Hordorfa, vjerujem da ćemo svim igračima pružiti bolje uslove za takmičenje na ITF profesionalnim turnirima širom svijeta", kaže Šetkić i napominje da su iz cijelog svijeta izabrana samo sedmorica igrača, te dodaje da je sretan što će naredne četiri godine Bosna i Hercegovina imati svog predstavnika pri ITF-u.

"Jedan od mojih prioriteta će biti da u saradnji sa ITF-om pokušamo napraviti Nacionalni teniski centar u Bosni i Hercegovini, koji bi bio osnova za dalji razvoj naših mladih igrača i teniskih trenera."

ITF je, podsjetimo, odlučio da izabere 7 predstavnika igrača za ITF Savjet, koji će predstavljati interese i kolektivni glas sportista, koji se takmiče na svim nivoima muške i ženske ITF svjetske teniske federacije.

"Oduševljeni smo što je toliko mnogo igrača ITF-a bilo uključeno u izborni proces za ITF Savjet igrača. Kao dio naše strategije ITF2024, ITF je posvećen poboljšanju naše komunikacije sa sportistima na svim nivoima širom svijeta. Radujemo se što ćemo raditi sa izabranim članovima Savjeta kako bismo osigurali da mišljenja igrača budu na čelu prilikom donošenja odluka o Svjetskoj teniskoj turneji“, riječi su Dejvida Hegertija, predsjednika ITF-a.

Od vitalnog je značaja da stavovi igrača budu zastupljeni na svim nivoima sporta, a veliko je priznanje što će cijelu Evropu predstavljati jedan igrač iz Bosne i Hercegovine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC