• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još Kurtoa, Areola, Zinedin Zidan... Šta otkriva ova Realova statistika?

Autor Dušan Ninković

Brojke koje pokazuju nešto do sada neviđeno u svjetskom fudbalu.

 Real-Madrid-Primera-La-Liga-20.-razlicitih-strijelaca-u-prvenstvu Izvor: ANGEL MARTINEZ/GETTY IMAGES EUROPE, GULIVER/GETTY IMAGES/ANGEL MARTINEZ

Prethodna sezona je bila za zaborav, a povratak Zinedina Zidana vratio je nadu navijačima Real Madrida. Pomislili su da mogu da dominiraju Evropom, kao što su to radili u njegovom prvom mandatu.

Dok ne budu u mogućnosti da ponovo osvoje titulu namijenjenu šampionu Evrope, vrijeme je da se raspucaju. A ove sezone su skoro svi dali gol u prvenstvu! Nevjerovatan podatak i to u trenutku kada ima još da se igra u prvenstvu.

Možda će vas zanimati

Za sada nema naznaka takve dominacije, ali je tim već sada uspješniji nego prethodne sezone. Barem se bore za titulu, ako ništa drugo. Nakon sinoćnje pobjede, ponovo imaju dva boda zaostatka za Barselonom.

Ljeto je bilo turbulentno, Real Madrid je trošio mnogo para i bilo je potrebno vrijeme da se igrači uigraju. Neke su mučile povrede, neki se nisu najbolje snašli, a Madriđani su, kada se pogledaju najjače lige, imali jedan od najširih igračkih kadrova.

Do sada je ukupno 27 igrača igralo za Real Madrid u španskom prvenstvu. Ne računajući dvojicu golmana, samo četvorica, od kojih je jedan napustio klub, nisu postigli pogodak u sezoni!

Listu predvodi Karim Benzema, strijelac čak 16 prvenstvenih golova u ovoj sezoni. Niko drugi mu nije ni blizu, pošto je kapiten Serhio Ramos tek na šest, a iza njega su Tonis Kros sa četiri i druga dvojica vezista, Luka Modrić i Kazemiro sa po tri gola. Skoro svi ostali u klubu imaju po jedan ili dva.

Rafael Varan, Geret Bejl, Federiko Valverde, Lukas Vaskez, Luka Jović, Vinisijus Žunio i rodrigo su po dva puta pogađali metu u prvenstvenim mečevima ove sezone. Po jedan pogodak, za sada, postigli su Dani Karvahal, Načo, Eden Azar, Marselo, Hames Rodrigez, Isko, Marijano i na kraju, sinoć, Marko Asensio.

Mladi fudbaler se oporavio od teške povrede, zaigrao poslije godinu dana, prvi put u ovoj sezoni i iz svog prvog kontakta sa loptom matirao golmana Valensije. Postao je u tom trenutku 20. igrač Madriđana koji se upisao u strijelce.

Na listi onih koji se nisu upisivali u strijelce, a bili su članovi seniorskog tima Real Madrida ove sezone, veoma je malo imena. Tibo Kurtoa i Alfonso Areola su dvojica golmana, Kejlor Navas je u međuvremenu napustio klub bez ijednog nastupa, a društvo im prave Alvaro Odriozola koji je pozajmljen Bajernu, Eder Militao, Ferlan Mendi i Brahim Dijaz.

Doduše, Dijaz je u listu strijelaca uspeo da se upiše u Kupu kralja, ali ovdje vodimo statistiku samo o prvenstvenim mečevima.

Da stvari budu još čudnije, Real Madrid ima nekoliko igrača na pozajmicama u ostalim timovima Primere. Oni takođe postižu golove. Recimo, Martin Edegar čak četiri u ovoj sezoni. Pored njega, u strijelce su se upisivali Serhio Regilon u dresu Sevilje, Takefusa Kubo u dresu Majorke, Oskar Rodrigez kao fudbaler Leganesa i Borha Majoral, igrač Levantea.

Do kraja sezone ćemo gledati mečeve Real Madrida i čekati pogotke Militaa, Mendija i Dijaza, možda čak i nekog od dvojice golmana, a sigurni smo da bi se i Zinedin Zidan upisao u strijelce, kada bi zaigrao u nastavku prvenstva. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC