• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrao 204 minuta i završio sezonu: O čemu misle u Arsenalu?

Autor Dušan Ninković

Španski fudbaler Pablo Mari se neće vraćati na teren ove sezone.

 Premijer-liga-Arsenal-Mikel-Arteta-david-Luiz-Pablo-Mari-odbrana-defanzivci-Arsenala Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Izašao je iz igre u 24. minutu meča protiv Mančester sitija i taj detalj je pokrenuo lavinu. Na terenu se umjesto Pabla Marija našao David Luiz.

Brazilac je već neko vrijeme na udaru kritika, jer ono što prikazuje ove sezone daleko je od ozbiljnog nivoa. Neki bi rekli da je kompletna igra Arsenala takva i imali bi dobre argumente u toj priči.

Pablo Mari je stigao na pozajmicu sa pravom otkupa iz Flamenga, a u evropskom fudbalu je poznat i kao nekadašnji član upravo Sitija. Istina, tamo nije igrao, samo su ga slali na pozajmice.

Trebalo mu je vremena da se privikne na Engelsku, nakon što je u Južnoj Americi postao jedan od najboljih defanzivaca. Njegova karijera u Arsenalu je možda, ili bolje rečeno vjerovatno, već završena, a odigrao je samo 204 minuta.

Povreda koja mu je okončala ovu sezonu stavila je na ogromne muke Mikela Artetu. Treći trener ''Tobdžija'' u ovoj sezoni je na istom meču izgubio dvojicu štopera (Mari povreda, Luiz isključenje), a neko vrijeme neće računati ni na Granita Džaku, koji se prvi povrijedio.

Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images Europe

Potpisan ugovor sa Luisom prethodnog ljeta, pa dovođenje Marija koji nije bio na velikoj pozornici već dugo vremena, pokazali su da se u Arsenalu gotovo ništa ne radi planski.

A ako vam kažemo da je tokom ove sezone 14 različitih igrača igralo u odbrani tima iz Londona, sve će vam postati jasno.

Na štoperskim pozicijama su se smjenjivali Sokratis, Mustafi, Holding, Čembers, Luis i Mari, a u klubu je uspio da zabilježi jedan nastup i Mavropanos, prije nego što je otišao na pozajmicu. Bekove su igrali Belerin sa jedne, a Tirni, Kolašinac, pa i sada već odsutni Monreal sa druge strane. Ovom spisku treba dodati Granita Džaku, koji je dio sezone proveo u posljednjoj liniji, kao i dvojicu mladih fudbalera.

Ajnsli Mejtland-Najls i Bukajo Saka su, silom prilika, postali bekovi, iako su tokom cijele karijere u mlađim kategorijama igrali kao krilni fudbaleri.

O samim rotacijama u defanzivnoj liniji je, iz ove perspektive, potpuno pogrešno pričati. Tako su se na desnom boku nalazili štoperi Čembers i Mustafi, Džaka je igrao lijevog beka i bio peti izbor na toj poziciji, a Naćo Monreal, koji je u međuvremenu otišao iz kluba, danas bi bio pojačanje.

Trojica trenera, 14 defanzivaca i način da se odbrana uigra? Pa, to ne postoji kao opcija. Samo što u Arsenalu nisu svjesni da nešto moraju da promijene. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC