• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević konačno pred novinarima i rekao ko je kriv za poraz u Nišu

Autori Mirjana Šegan Autori Pavle Knežević

Trener Partizana sumirao (ne)učinjeno na finalu Kupa Srbije

 Savo Milošević konačno pred novinarima i rekao ko je kriv za poraz u Nišu Izvor: MN PRESS

Savo Milošević, trener Partizana, obratio se novinarima nakon što je njegov tim završio sezonu porazom u finalu Kupa Srbije.

Crno-beli izgubili su od ekipe Vojvodine u finalu, nakon penala, a šef struke tima iz Humske priznao je da njegovi izabranici nisu odigrali na visokom nivou.

Možda će vas zanimati

"U najkraćem - nismo odigrali… Ovo je jedna od retkih velikih i bitnih utakmica a da smo je loše odigrali. Ako razlažem u detalje, ispašće da tražim opravdanje, a to neću raditi. Opet sam krivac ja. Mislim da je ključno bilo prvo poluvreme, koje smo prespavali i koje je odredila tok meča. Možda smo imali i dobru igru, ali Vojvodina je zasluženo pobedila i osvojila kup. Čestitao sam Nenadu Lalatoviću i igračima Vojvodine, a ovom prilikom čestitam kompletnom klubu na osvajanju kupa", naveo je Milošević.

Preuzeo je odgovornost za poraz.

"Očigledno je da ja nisam psihološki dobro pripremio ekipu. Malo me zavarala ljutnja posle utakmice u Novom Sadu, mislio sam da će taj inat biti dovoljan razlog za ulazak u igru, a motiv se podrazumeva. Čak sam razmišljao i kako da ih smirim, ali očigledno nije bilo dovoljno i trebalo je još više energije da uložim".

Verovao je da će posle perioda loše igre i rezultatskog zaostatka njegov tim biti bolji u nastavku, iako je imao probleme.

"Ja sam u jednom trenutku pomislio da ćemo dati gol u prvom produžetku, ali sam tražio da budemo oprezni, jer smo na terenu imali ekipu i sistem u kome nikad nismo igrali. Ja ne volim da menjam sistem, to zahteva mnogo promena i dugo vremena. Mi smo morali da igramo 4-4-2 i da imamo Lazara Pavlovića na desnoj strani, Natho u 32. godini nije idealno da igra 120 minuta i dva špica gore. To nije dobro izbalansiran tim i nije bilo realno očekivati da budemo dominantni u takvom sistemu, pogotovo u produžecima. Mi smo se istrošili da stignemo rezultat i falio nam je stimulans da to postignemo. Ja sam kriv, imali smo i dvojicu koji se loše osećaju. Šćeka je imao temperaturu, Pavlović se loše osećao. Te dve utakmice pred finale su nam uzele dosta energije, očigledno za ovo finale", naveo je MIlošević i dodao da "Lazar Marković vuče povredu prepona još od derbija, a da je Suma dobio udarac na samoj utakmici".

"Mi smo golove primili na greške, a ne sistemski", pojasnio je Milošević.

Milošević je objasnio i zbog čega se nije obratio novinarima posle meča u Nišu.

"Nisam izbegao medije. Jesam otišao odmah u svlačionicu dok je bilo slavlje Vojvodine, posle sam se vratio, ali me na terenu niko nije ništa pitao. Ja sam i pitao da li postoji neka konferencija, rekli su mi da nema. Ja sam se vratio na teren, čestitao Lali i igračima, ali me niko nije ništa pitao. A i rekao bih tada isto što i sada: Vojvodina je zasluženo pobedila".

On je upitan i da prokomentariše ponašanje trenera Vojvodine, Nenada Lalatovića.

"Nisam obraćao pažnju, trudim se da fokus bude samo na mojoj ekipi. Da kažem nešto drugačije, ispalo bi opravdanje. Mislim nismo videli ništa novo u odnosu na nešto što smo ranije videli", rekao je trener Partizana.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC