• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujić o finalu: Lalatović nije vrijeđao, Natho nervozan, Stevanović...

Autori Sportski žurnal Autori Dušan Ninković

Iskusni sudija ''otvorio dušu'', nakon meča u kom je Vojvodini pripao pehar.

 Finale-Kupa-Srbije-Partizan-Vojvodina-penali-Danilo-Grujic-sudija Izvor: MN PRESS

Suđenje posljednjeg fudbalskog meča u Srbiji za sezonu 2019/20 povjereno je Danilu Grujiću, iskusnom arbitru koji je vodio na desetine ovakvih susreta.

Nije bilo stvari koje su njega mogle da iznenade, ali je bilo mnogo detalja na koje je trebalo obratiti pažnju. U tome su mu sjajno pomagali asistenti, a Grujić je za Sportski žurnal ispričao šta se sve desilo na Čairu.

Možda će vas zanimati

Grujić razgovor započinje isticanjem pripreme pred ovako važan meč. Veoma je bitno da sudija ne bude glavni akter meča koji ima ovoliku važnost.

''Imali smo isti hod kao pred finale Lige šampiona 2018. godine. Sudijski tim je došao u Niš dan ranije, pripremali smo utakmicu taktički i psihološki, održali sastanak... Činjenica da je meč za trofej nametnula je dodatni pritisak'', ističe arbitar.

Da li je bilo naboja i prije utakmice?

''Jeste, ali isključivo sportskog. Kontrolisali smo utakmicu svih 130 minuta''.

Prvenstveni meč, na kom je bio naš kolega Milutin Vujičić, samo nekoliko dana ranije donio je tuču na terenu. Sijevale su pesnice na sve strane.

''Posebno smo obratili pažnju na taj detalj. Rekao sam igračima pred izlazak na teren 'Momci, zaboravite sve sa prethodnog susreta, danas je nova utakmica'. Poslušali su me'', dodaje Grujić.

Šta ste u analizi očekivali od Nenada Lalatovića, trenera Vojvodine?

''Bukvalno, sve viđeno. Skenirali smo ga psihički, uračunali provokacije sa tribina. Prihvatili smo njegovo ponašanje, uz dozu strpljenja. Reagovali smo u korist utakmice'', tvrdi Danilo Grujić.

Kako je klupa Partizana odgovorila na Lalatovićevo ponašanje?

''Koliko sam primijetio, nije bilo reakcije. Partizanovci su Lalatovića prihvatili kakav je. Najbitnije, kompletna priča je ostala u sportskim okvirima''

A da li je trener Novosađana bio blizu isključenja?

''Nije upotrebio nijednu ružnu riječ. Da jeste, sigurno bi završio na tribinama'', uvjerava iskusni arbitar.

Ko vas je iznenadio ponašanjem od aktera finala?

''Bibars Natho. Iskusan, provjeren fudbaler, nisam očekivao nervozu od njega. Često smo pričali tokom meča. Rekao sam Partizanovoj šestici 'igraj, sve ostalo je moj posao'. Nisam htio da mu zadajem dodatni problem''

A ''stari vuk'' sa druge strane, Nikola Drinčić?

''Ljudina, profesionalac, rijetka pojava u našem fudbalu. Nikada nijednu ružnu riječ od Nikole nisam čuo, čak ni u finalu''

Odakle varnice tokom penal serije? Morali ste da prekinete utakmicu na trenutak.

''Sve sam jasno vidio, od početka. Devetak je postigao gol i počeo da provocira, predosjetio sam problem. Krajičkom oka sam primijetio Partizanovog rezervnog golmana Stevanovića. On je flašu punu vode bacio u teren. Mahač Dalibor Đurđević je držao situaciju pod kontrolom, sjajno je reagovao i sve je brzo završeno. Žuti karton Devetak, crveni karton Stevanović'', otkriva Grujić.

Sudija finalnog meča je možda mogao da ima i bolju karijeru kao glavni arbitar, da se nije ''podredio'' Miloradu Mažiću.

Ovako je ipak postigao mnogo, a jedan od važnijih susreta u njegovom životu bio je i meč Partizana i Vojvodine, na niškom Čairu. Nakon 2:2 u regularnih devedeset minuta i nakon produžetaka, Novosađani su u penal seriji bili uspješniji.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC