• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo loše, završio JOŠ GORE: Albert Selades više ne vodi "šišmiše!

Autor mondo.ba

Igrači ga bojkotovali na početku, uprava mu uručila otkaz na kraju njegovog prvog samostalnog trenerskog mandata!

 Albert Selades otkaz Valensija Izvor: Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images Europe

Albert Selades loše je počeo svoju samostalnu trenersku karijeru, pošto je u ponedjeljak uveče postao  treći otpušteni trener od "restarta" Primere, a ukupno deseti u sezoni.

Poslije Betisa i Espanjola i Valensija je odlučila da smijeni trenera nakon samo nekoliko utakmica otkako je nastavljena sezona.

Samo četiri osvojena boda u pet posljednjih utakmica natjerali su upravu Valensije da otpusti Alberta Seladesa i na njegovo mjesto postavi pomoćnika Vora Gonzalesa.

Salvador Gonzales Marko ili jednostavnije Voro šesti put će sjesti na klupu Valensije kao privremeni spasilac. Bio je vršilac dužnosti 2008. poslije odlaska Kumana, potom i Nuna Espirita Santa, Garija Nevila, Paka Ajesterana i Ćezarea Prandelija.

"Klub se zahvaljuje Seladesu na njegovom radu i predanosti tokom perioda u kojem smo se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona i ostvarili važne pobjede na terenima gdje to ranije nismo uspjevali", saopštila je, između ostalog, Valensija koja ima već trećeg trenera u sezoni.

"Šišmiši" su u septembru otpustili Marselina i na njegovo mjesto postavili Seladesa, koji je odmah nakon imenovanja naišao na otpor u svlačionici.

Samo što je preuzeo ekipu, pred utakmicu Lige šampiona sa Čelsijem, fudbaleri Valensije priredili su mu "hladan tuš" bojkotujući medije u znak podrške smijenjenom Marselinu.

Valensija je meč na Stamford Bridžu ipak dobila rezultatom 1:0, a nakon toga prošla grupnu fazu,da bi u osmini finala u onim rizičnim utakmicama zbog pandemije korona ispala od Atalante.

Stvari su izglađene u međuvremenu izglađene, ali Selades nije uspio da u svom prvom samostalnom trenerskom mandatu završi sezonu.

Prije Valensije vodio je selekcije Španije do 16, 17 i 21 godine, te bio pomoćnik u A reprezentaciji i madridskom Realu.

Šest kola prije kraja prvenstva "šišmiš" zauzimaju osmo mjesto na tabeli sa 46 bodova, odnosno dva manje od Real Sosijedada, koji drži poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC