• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop je prvak Engleske i Evrope, ali zna: On je najbolji trener u našoj eri

Autori Nebojša Marković Autori Dušan Ninković

Nijemac nema problem da prizna.

 Jirgen-Klop-Pep-Gvardiola-je-najbolji-trener-u-nasoj-eri-Liverpul-Mancester-siti-Premijer-liga Izvor: Guliver/Getty Images/Michael Regan, MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE

Jirgen Klop je u Liverpul stigao prije nepunih pet godina i poslije dosta napornog rada, sada za sebe može da kaže da je šampion Engleske i Evrope.

Ipak, zanimljivo je kako i dalje gleda na Pepa Gvardiolu, svog velikog rivala kojem je ove sezone "preoteo" trofej Premijer lige.

Možda će vas zanimati

"Redsi" su bili spektakularni u Premijer ligi i ubjedljivo stigli do titule ispred baš Mančester sitija. Poslije njihovih brojnih duela u Njemačkoj, kada je Gvardiola bio daleko uspješniji na klupi Bajern Minhena, sada je Klop dočekao da osvaja najveće trofeje Špancu pred očima.

Ali uprkos svim velikim okršajima koje su imali od 2013. godine, uključujući tu i posljednji u kojem je Siti razbio Liverpul, Nijemac nema problem da prizna ko je bolji.

"Poštujem ono što Gvardiola radi. Kada se sretnemo, želim da ga pobijedim. Ali nemam apsolutno nikakav problem da priznam da je moje 100% iskreno mišljenje da je on najbolji trener u našoj eri", rekao je Klop za radio "BBC".

"To nije problem za mene. Takvo razmišljanje me ne košta na samopouzdanju ili nečem takvom."

Prvo se sa Gvardiolom susretao kao trener Borusije Dortmund, a onda i na klupi Liverpula.

"Toliko često sam se borio protiv Gvardiolinih timova. Ne znam više ni koliko godina... Tri godine u Njemačkoj nisam bio ni blizu Gvardiolinim timovima, tako da sam imao drugačiji put u tim bitkama", kaže Nijemac i otkriva da je bliže upoznao Gvardiolu.

"On mi se dopada, stvarno se divim onome što on radi. Prošle sezone smo se sreli dva puta u različitim uslovima, sa našim porodicama, što je bilo stvarno lijepo. Svi smo se međusobno jedni drugima dopali, što je dobro", rekao je Jirgen Klop.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC