• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kokoškov preuzeo Fener, ali ostaje selektor Srbije: Ništa se ne mijenja!

Autori Nebojša Marković Autori Dušan Ninković

Trener Fenerbahčea je govorio o svom novom poslu, ali i poziciji na mjestu selektora Srbije.

 Igor-Kokoskov-preuzeo-Fenerbahce-reprezentacija-Srbije-nema-promjena-Zeljko-Obradovic-moj-mentor Izvor: MN PRESS

Igor Kokoškov je i zvanično preuzeo Fenerbahče i tako naslijedio slavnog Željka Obradovića.

Sada je vrijeme za pripreme za novu sezonu, u kojoj će selektor reprezentacije Srbije pokušati da unaprijedi tim iz Istanbula.

Možda će vas zanimati

Kokoškov ističe da se sve izdešavalo jako brzo i da su se dvije strane lako dogovorile o saradnji.

“Proke nekoliko dana Fenerbahče je kontaktirao mog agenta, tada je došlo do inicijalnog kontakta, razgovarali smo, razvili neku temu i vrlo brzo smo došli do dogovora“, počinje Kokoškov u intervjuu za "Sportklub".

Kokoškov je postao prvi evropski trener koji je samostalno radio sa jednim NBA timom, a u Evropi je imao selektorske uloge u Gruziji, a potom i Sloveniji sa kojom je postao prvak Evrope. Ipak, na klupskom nivou na Starom kontinentu nije bio trener više od 20 godina.

“Iznenađenje možda postoji, ali ovo je moderni košarkaški svijet, košarkaško tržište je jedinstveno, cirkulacija igrača i trenera je takva... Nije kao prije 20 godina kada sam došao u NBA, nije to put bez povratka, sada dinamika između Evrope i NBA postoji sve vrijeme. Mi pratimo Evroligu i evropsku košarku, informacije su tu, vrijeme se promijenilo“, kaže Kokoškov.

On će se Feneru priključiti po završetku NBA lige, koji je planiran za 31. jul. Kokoškov ističe da je Fenerbahče velika institucija i veliki klub.

"Znamo svi koje su njihove ambicije, jedan su od vodećih timova u Evroligi i imaju najviše ciljeve. Sa Željkom Obradovićem imam izvanredan odnos, i privatno i profesionalno, imao sam priliku da budem njegov gost u Istanbulu prije nekoliko godina. Vidio sam organizaciju Fenera, Željkov način rada, ni grad Istanbul nije mi nepoznanica, a poznajem i mnoge ljude u organizaciji. Nije bila ni komplikovana ni teška odluka."

Obradović je prethodnih sedam godina bio trener Fenerbahčea, a nekada je tamo nastupao i Bogdan Bogdanović, sa kojim Kokoškov sada sarađuje u Sakramentu.

“To su moji dragi prijatelji i imam njihovu podršku. Sa Bogdanom sada radim, a Željko mi je životni i trenerski mentor, od njega sam u životu uvijek imao samo vjetar u leđa, tako je bilo i sada. I jedan i drugi su ostavili krupan trag u tom klubu i otišli su na najpozitivniji način. Obojica su bili vrlo pozitivni u odnosu na moju odluku."

Izvor: MN PRESS

Ipak, u Srbiji je ljubitelje košarke najviše zanimalo kako će se ovo odraziti na odnos Kokoškova prema selektorskoj funkciji koju obavlja. Za sve njih stižu dobre vijesti.

“Reprezentacija je čast, zadovoljstvo i emocija, u tom smislu se ništa nije promijenilo i ne može da se promijeni preko noći. To nije posao, ne znam koji je bio posljednji selektor koji je bio profesionalac u Košarkaškom savezu Srbije. Daću svu svoju energiju i entuzijazam da se nacionalni tim reprezentuje što bolje. Situacija je trenutno takva da mi ne znamo mnogo stvari – da li se i kada igraju prozori, koliko utakmica, kada je kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, mnogo je nagađanja... Sada su glavni tekući problemi, i dalje se borimo sa virusom. Ljudi iz Fenerbahčea nemaju ništa protiv reprezentacije, i njihovi turski košarkaši igraju za njihov nacionalni tim – oni su vrlo nacionalno orijentisani, nema nejednakih standarda. Kada je riječ o meni, ništa se nije promijenilo u tom smislu“, zaključio je Igor Kokoškov u razgovoru za "Sportklub".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC