• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsa objasnio Amerima: Đoković se osjećao veoma loše, podmetali su mu!

Autor Nebojša Marković

Nekada osmi teniser svijeta je pokušao da objasni stranim medijima da Đoković nije zaslužio toliko osuda sa svih strana.

 Janko-Tipsarevic-Novak-Djokovic-se-osjecao-lose-podmetali-su-mu-korona-virus-Adria-tur-mediji Izvor: Guliver/Getty images/Minas Panagiotakis, Minas Panagiotakis/Getty Images North America

Novak Đoković je imao dosta burnih nekoliko nedjelja iza sebe. Otkad se saznalo za širenje korona virusa na njegovom Adria turu, kada se i sam zarazio kovidom-19, najbolji teniser svijeta je trpio kritike sa svih krajeva sveta.

Ipak, u njegovu odbranu u američkim medijima stao je Janko Tipsarević.

Možda će vas zanimati

Tipsarević je gostovao u jednoj radio emisiji, gdje je govorio o Adria turu, situaciji u Srbiji, kao i činjenici da Đoković nema isti tretman u medijima kao drugi najveći teniseri.

"Adria tur je bio nevjerovatan događaj. Ako govorimo o samom događaju, ono što su Novak i njegov tim uspjeli da organizuju za mjesec dana, zaista je nevjerovatno. Problem je bio u tome što zbog pandemije događaj nije organizovan u pravo vrijeme", počinje Tipsarević u radio emisiji američkog novinara Krejga Šapira.

"Novak i njegov tim nisu prekršili nijedno pravilo ili zakone. Srbija je bila jedna od zemalja koja je imala najmanje zaraženih virusom", objašnjava prilike u zemlji.

Tipsarević otkriva da je razgovarao sa Đokovićem nakon što je ovaj bio pozitivan na korona virus.

"Osjećao se prilično loše prvih nekoliko dana kada je otkrio da ima koronu. Ali to je vjerovatno posljedica svog psihološkog pritiska sa kojim se suočio. Podmetali su mu i međunarodni i lokalni mediji. U posljednjih pet do sedam dana potpuno je u redu", priča popularni Tipsa.

"Ako dobijate informacije, mada ja ne krivim našu vladu, da u zemlji imate samo 20 zaraženih, fudbalske utakmice su dozvoljene i sve je dozvoljeno, onda je normalno da pomislite da stvarno nema više korone. Može se reći da teniseri nisu smjeli da idu u noćni klub bez rukavica i maski. Trebalo je da budu malo pažljiviji, ali definitivno Novak nije zaslužio da ga toliko osuđuju", kaže Tipsarević.

On je govorio i o nepravednom tretmanu koji Đoković dobija u svjetskim medijima.

"Za njega to nije ništa novo. Imao je dosta problema sa tim. Srbi su u posljednjih 20 godina imali dva ili tri rata, a to je ih je u očima vašeg voljenog "CNN"-a i "BBC"-a napravilo lošim momcima. Da su taj turnir organizovale ostale superzvijezde, ne bi se prema njima postupalo kao prema Novaku", jasan je nekada osmi teniser svijeta.

"Postoje mjesta u svijetu gdje ljudi vole Novaka, kao u Aziji, Rusiji, Italiji. Novak je jedan od omiljenih stranih igrača u Italiji. Ali ako pogledate posljednje finale US opena ili VImbldona, bilo je odvratno kako se publika odnosila prema njemu", zaključio je Janko Tipsarević.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC