• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uvek ću braniti Novaka Đokovića!"

Autor Mirjana Šegan

Francuski teniser Pjer Ig Erber smatra da mnogi koji kritikuju prvog igrača sveta moraju da uzmu u obzir i širu sliku od one koju vide u poslednje vreme

  Pje Ig Erber Uvek ću braniti Novaka Đokovića Izvor: MN PRESS

Novak Đoković je tokom supenzije sezone pokušao da učini dobru stvar za tenis i organizuje Adria Tour, seriju mini turnira po regionu. Prevashodno to je bio humanitarni turnir, ali za cilj je imao i da okupi igrače i omogući im kvalitetne duele kojim bi održali formu pred nastavak sezone.

Ipak, nije sve išlo po planu. Nakon prvog turnira u Beogradu, naredni u Zadru prekinut je pred finale, jer je ustanovljeno da je Bugarin Grigor Dimitrov pozitivan na na korona virus. Nakon toga zaraženi su i Viktor Troicki, Borna Ćorić, pa i sam Đoković, kao i trojica trenera.

Možda će vas zanimati

Svetska javnost se ubrzo žestoko obrušila na Đokovića kao organizatora kritikujući ga što nije poštovao mere, pre svega o socijalnoj distanci. Najviše su mu zamerali što je organizovao fudbalski meč učesnika turnira u Beogradu, odnosno košarkaški duel u Zadru, kao i zabave u zatvorenom.


Ipak, ne dele svi mišljenje da je Đoković uradio loše stvari. Jedan od njih je i francuski teniser Pje Ig Erber.

"Novak je bio srećan što je u svom gradu priredio teniski spektakl. Videlo se kako je to emotivno doživeo jer je to bio san o kojem je sanjao kao dete. Bio je srećan i što se ponovo igrao tenis posle pauze. Hteo je da priredi spektakl, ali na kraju, nažalost, to se pretvorilo u noćnu moru", rekao je Francuz za švajcarski dnevnik "Argauer Cajtung".

Američki mediji brzo su posle prekida Adria Toura objavili da su pojedini igrači zatražili smenu Đokovića sa mesta predsednika Saveta ATP igrača, smatrajući da se poneo neodgovorno u situaciji kada je trebalo da pokaže najveću odgovornost.

Erber kaže da ne treba posmatrati samo "užu" sliku i imati "kratko pamćenje", i da će uvek stati u odbranu prvog reketa sveta, jer je on to zaslužio.

"Novak uvek mnogo ideja, ali je jasno da se one ne dopadaju svima. Branim ga jer svi moraju da znaju koliko on čini dobrih stvari za tenis. Mnogo vremena posvećuje ovom sportu, ali i nama igračima. Zbog toga ću uvek biti na njegovoj strani", naveo je Erber, nekada drugi na ATP listi dubl igrača.

Francuz je u karijeri samo jednom odmerio snage sa Đokovićem, na pariskom matersu 2013. godine, i pretrpeo je poraz.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC