• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lalatović najavio borbu za titulu: Pa i Lester je bio šampion!

Autor Milutin Vujičić

"Mnogi će reći 'evo ga ovaj što mnogo mašta', ali ako to ne zacrtate - onda to i nećete ostvariti", kazao je Nenad Lalatović na početku priprema.

 Nenad-Lalatovic-FK-Vojvodina-borba-za-titulu-kao-Lester Izvor: Mondo/Goran Sivački

Nenad Lalatović pojavio se izuzetno raspoložen na početku priprema Vojvodine. Bio je nasmejan, spreman da se našali sa svojim igračima koje nije video "čak deset dana", a kako i ne bi kada su i dalje sveže uspomene na osvajanje prvog pehara u karijeri.

"Prozvao" je igrače koji su protiv Partizana doneli trofej u Novi Sad, poručio da želi sportskog direktora pošto Nenad Lazetić ne dolazi posao, ali ne samo i to...

Možda će vas zanimati

Upitan da prokomentariše šta će biti njegov naredni lični cilj, kao i same Vojvodine, nakon dostizanja zenita jedne generacije u vidu pehara "masovnijeg takmičenja", Lalatović se prvo prisetio prethodnog finala kazavši da bi "bio greh od Boga" da njegovi fudbaleri nisu pobedili.

"Uvek je dobro imati cilj, meni je sada da razdvojimo Zvezdu i Partizan na tabeli, ako je to moguće da se borimo za prvo mesto - što da ne?", kazao je Lalatović na početku razgovora.

"Želimo da probamo da se borimo i za titulu. Ako ulazimo u prvenstvo kao da ne treba da se borimo za titulu, onda ne treba ni da igramo… Želimo da razdvojimo Zvezdu i Partizan, da igramo finale Kupa i ako je moguće da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. Zašto? Čovek treba da mašta i želi nešto!", dodao je trener koji se najbolje oseća u opremi Vojvodine.

Ipak, taman kada je izdeklamovao tri krupna cilja, kao da je i u sopstvenom glasu osetio da bi mnogi mogli da ga shvate neozbiljno, pomalo i sanjarski.

"Mnogi će reći 'evo ga ovaj što mnogo mašta, ali ako to ne zacrtate kao cilj - onda to i nećete ostvariti. Za mnoge je bila misaona imenica da Lester osvoji titulu, pa je osvojio. Ova generacija sve može, ako pojačamo još malo tim…", zaključio je Lalatović.

Gde bi to trebalo pojačati tim?

"U svakoj liniji tima da bude po jedan nov igrač, čisto da se osveži tim, da bude malo jača konkurencija. Treba da se izgura…".

"Mi smo zadržali ekipu na okupu, atmosfera je sjajna. Kad sam došao u Vojvodinu nije bilo druženja kao u Radničkom i Borcu. Znao sam da je to bio najveći problem Vojvodine. Nisu se dovoljno družili, a ja sam ih usmerio da ako idu u kafić ili grad - zajedno idu. Da jednom mesečno odemo na ručak, da im se druže žene, deca… Oni su dobri momci i dobro se slažu. Napravili smo i dobar potez s dolascima i odlascima prošle zime", poručio je trener Vojvodine.

Stigli su Bralić, Andrić, Đorđević, Mladenović, Mrkaić i Vukadinović, postala je Vojvodina još bolja, ali je Lalatoviću donekle dosadilo da se bavi netrenerskim poslom.

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

"Ja nisam sportski direktor, ja sam trener, a kad imamo već dvojicu - dajte mi nekog, bar Drakulića. Kako mi se čini da ja budem menadžer? Ja sam to radio ove polusezone, i mislim da sam pokazao da i to mogu, nismo pogrešili ni sa jednim. Doveo sam dobre igrače, mogu ja i to sada, ali mi oduzima vreme. Dao sam već tri imena upravi, ali ne bih da se ja time bavim i da mi oduzima vreme. Za Vojvodinu ću, ipak, sve uraditi!", jasno je naglasio šef Novosađana.

Treći put u trenerskoj karijeri igraće kvalifikacije za Ligu Evrope. Prvi put je to bilo s Vojvodinom, kada je ispao u plej-ofu, sa Radničkim je igrao do druge runde, a možda je treća sreća?

Posebno ako se uzme u obzir da su pred Vojvodinom najviše tri meča do grupne faze?

"Sve je moguće, a ta tri meča baš lepo zvuče. Neće biti lako, biće to jaka imena. Ukrstićemo koplja i mi Srbi smo zvučno ime. Jedna utakmica, sve je moguće. Mi smo dva puta pobedili Partizan može u pet dana i to nijedan klub u Srbiji može", zaključio je Nenad Lalatović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC