• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najjači fudbaler na svijetu i ne diže tegove: Evo odakle mi mišići!

Autor Milutin Vujičić

Naravno, ako vjerujete na reč Adami Traoreu...

 Adama-Traore-najjaci-fudbaler-na-svetu-Vulverhempton-misici-kako-da-dobijem-misice-kao-fudbaler Izvor: Guliver/Richard Heathcote/Getty Images

Jedan od najupečatljivjih fudbalera Premijer lige svakako je Adama Traore.

Sjajni ofanzivac Vulverhemptona je "noćna mora" za svakog odbrambenog igrača na Ostrvu. Ne samo da je izuzetno brz i vješt dribler (statistika kaže najbolji), nego je Traore i nezgodan za čuvanje pošto je i nevjerovatno jak.

Možda će vas zanimati

Njegova snaga vjerovatno ne može možda da se poredi sa "teškašima" štoperima ili napadačima, ali Traore sigurno ima najveće mišiće ruku u Premijer ligi, ako ne i u fudbalu.

Uz to, ekstremno je jak u nogama i stomaku, pa su njegovi prodori tako nezadrživi, ima nisko težište i defanzivcima je teško da ga "izguraju", kako znaju sa nekim krilima koji su "pero laka kategorija", pa to Traorea uči unikatom svjetskog fudbala.

Svojim izgledom više podsjeća na "raning beka" američkog fudbala, pa tako i ne čudi da je imao čak i poziv da se oproba u NFL, međutim "soker" mu je mnogo draži.

Traore je rođen 1996. godine u okolini Barselone, za koju je i počeo da igra fudbal i djelovao je veoma perspektivno u mlađim kategorijama, ali su mu zamjerali baš da nije dovoljno jak. U to vrijeme bio je daleko "vižljastiji" i nedovoljno "izvajan", međutim tada je bio samo tinejdžer.

Izvor: Guliver/David Ramos/Getty Images

Odlazak na Ostrvo, i predznanje da je tek tamo neophodna snaga da biste uspjeli, vjerovatno su ga natjerali da se više okrene teretani.

Međutim, ako je vjerovati Traoreru - on čak i ne radi ruke u teretani!?

Nije da su se "nabudžile" preko noći, ali ima objašnjenje u koje možete da jverujete, a i ne morate...

"Moj trening? Vjerovali ili ne, ali uopšte ne dižem tegove. Znam da je teško jverovati, ali uopšte ne dižem tegove. To je sve genetski. Vježbam, ali vrlo brzo dobijam masu", kazao je Adama Traore u intervjuu za španski list "La Sexta".

Adama Traore je iz dana u dan sve "krupniji" i vidjećemo da li će mu to u budućnosti pomoći ili odmoći da nastavi svoj fudbalski razvoj.

Izvor: Guliver/Ross Kinnaird/Getty Images

Do sada je u karijeri nastupao kratko za Barselonu, potom Aston Vilu i Midlsbro, dok je od 2018. član Vulverhemptona koji vjeruje da će ga dobro naplatiti, pošto se bogatiji klubovi interesuju za njega, pominjao se Arsenal prethodnih mjeseci.

Traore je ove sezone odigrao 47 mečeva za Vulvse i zabilježio šest golova i 12 asistencija, a sigurno da bi bio još bolji kada bi popravio završnicu i "odluke" u finalnoj trećini terena.

To neće moći u teretani...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC