• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže novac: Nije Pjanić jedini koji se raduje transferu u Barsu...

Autor mondo.ba, agencije

Solidno će zaraditi četiri kluba

 Miralem Pjanić transfer Barselona zarada četiri kluba Izvor: Guliver/Gety images/Pier Marco Tacca

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić ostaće u Juventusu do kraja sezone, nakon čega će se preseliti u Barselonu.

Bh. internacionalac je sa katalonskim klubom potpisao četvorogodišnju saradnju, a u suprotnom smjeru kreće Brazilac Artur Melo, koji će Barselonu zamijeniti Torinom nakon dvije godine provedene na Nou Kampu.

Možda će vas zanimati

Osim Pjanića, koji jedva čeka da istrči na teren aktuelnog šampiona Španije, ovom transferu raduju se svi ostali klubovi za koje je Barsin novajlija do sada nastupao, s obzirom da će im na račun uskoro "leći" solidna finansijska sredstva.

Naime, vrijednost Pjanićevog transfera je 60 miliona evra, a prema propisima Svjetske fudbalske federacije, pet posto svakog transfera ide na račune klubova u kojima je određeni igrač proveo dio karijere, kao naknadu za učešće u njegovom razvoju.

Tako će od Pjanićevog transfera u Barselonu najviše novca inkasirati francuski Mec u kojem je i počeo profesionalnu karijeru. Ovom klubu bi trebalo da pripadne 1,05 miliona evra od ukupno tri koliko pripada njegovim bivšim klubovima.

Slijedi luksemburški Šiflanž, klub u kojem je Pjanić počeo igrati fudbal i prošao dio omladinske škole prije prelaska u Mec, koji će dobiti 900.000 evra. Zatim ide Roma, koja će inkasirati 600.000 i na kraju Olimpik Lion, koji će biti "počašćen" sa 450.000 evra.

Miralem Pjanić je član "bjankonera" bio tokom četiri sezone i za to vrijeme je odigrao 173 utakmice u svim takmičenjima, te postigao 22 gola.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC