• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konte napušta Inter (!?), stiže trofejni trener Milana i Juventusa

Autor Nikola Janković

Interov "juventino" nije srećan od povratka u Seriju A i želi da se vrati na Ostrvo, navodno...

 Konte napušta Inter (!?), stiže trofejni trener Milana i Juventusa Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Ukoliko je tačno da će ljubav Intera i nekadašnjeg kapitena i trenera Juventusa trajati samo godinu dana, naredni bi mogao da bude - bivši trener Milana i Juventusa.

Kraće: Antonija Kontea na "Đuzepe Meaci" mogao bi da nasledi njegov naslednik u Juveu, Masimilijano Alegri.

Izvor: Guliver/Emilio Andreoli/Getty Images

Alegri je na odmoru od rastanka sa Juventusom prošlog leta. U karijeri je vodio Aljaneze (2003-04), SPAL (2004-05), Groseto (2005-06), Sasuolo (2007-08), Kaljari (2008-10), Milan (2010-14) i Juventus (2014-19). Šest puta je bio šampion Italije, četiri puta osvojio Kup, tri puta Superkup, uz dva poraza od Barselone i Reala u finalima Lige šampiona.

Reč je o stručnjacima pod kojima su "bjankoneri" osvojili poslednjih osam titula u Seriji A, do dolaska Mauricija Sarija prošlog leta - tri sa Konteom, pa pet sa Alegrijem. Računajući od Interovog poslednjeg "skudeta" u sezoni 2009/10, osvojenog sa Žozeom Murinjom, Alegri je osvojio i poslednju Milanovu titulu 2011. godine.

Sportski direktor "nerazura" Bepe Marota sarađivao je i sa Konteom i sa Alegrijem u Torinu, što je navodno i razlog zbog kog će se iskusni funkcioner okrenuti trenutno slobodnom taktičaru za slučaj da se u avgustu raziđe sa aktuelnim trenerom.

A, povod bi trebalo da bude raskol nastao u periodu tokom pandemije korona virusa, a koji se jasno preponaje u Interovoj formi od nastavka Serije A - dve pobede, dva remija i poraz od Bolonje kod kuće, što je uz vezane neuspehe u mečevima sa Lacijom i Juventusom pred pauzu, značilo da se doskorašnji kandidat za titulu našao na četvrtom mestu iza Atalante.

Kanal "Sport Mediaset" objavio je da Marota nema nameru da se rastaje sa Konteom, ali da se u Milanu pročulo da trener nije impresioniran povratkom u Italiju i da namerava da radi u Engleskoj u budućnosti.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC