• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Real Madrid osvojio La Ligu u godini KORONE!

Autor Nikola Janković

Šampioni 34. put.

 Real Madrid osvojio La Ligu u godini KORONE! Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

U godini korone - šampion je Real Madrid!

Peti put od kada je Lionel Mesi debitovao za Barselonu 2004. godine, a 34. put u istoriji, najtrofejniji evropski klub osvojio je Primeru i to burno proslavio na praznom pomoćnom stadinu u "Valdebebasu".

Možda će vas zanimati

Real Madrid - Viljareal 2:1 (1:0), uz dva gola Karima Benzeme i nekoliko prepotentnih poteza celog tima, što bi bilo dovoljno za titulu kolo pre kraja i da u isto vreme Barsa nije poražena kod kuće od Osasune - pogotkom u nadoknadi vremena.

Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Luka Jović bio je na klupi večeras.

Madriđani su na pomoćnom stadionu "Alfredo Di Stefano", u trening centru kraj prestonice, poveli u 29. minutu, kada je Kasemiro oduzeo loptu "žutima", odigrao unapred za Luku Modrića, ovaj na ivici šesnaesterca uposlio svog centarfora, a "Benc" bez greške tukao za 20. gol u sezoni i čak 11. za vođstvo od 1:0.

U tom trenutku na "Nou kampu" Barsa je uveliko gubila, posle akcije koju su u 15. minutu odigrali asistent Pervis Estupinan i strelac Arnaiz Dijaz Hose Manuel.

Pokušao je Mesi potom da izjednači iz slobodnog udarca sa svoje pozicije, ali je loptu preko živog zida poslao pravo u gredu. Bio je to njegov treći udarac iz prekida te večeri, potom je usledio i četvrti, a onda konačno POGODAK...

...koji, posle akcije gostiju u 94. minutu, nije sačuvao svrgutog šampiona poraza.

Evo svih rezultata runde koja je počela pobedom Eibara na najmanjem stadionu u ligi, "Ipurui".

Porazom kod kuće od Granade, uz dva crvena kartona (bilo ih je 10 ukupno večeras), fudbaleri Majorke ekspresno su se vratili u Sekundu, u koju će pored njih i Espanjola još jedan tim - Selta ili Leganes.

To je moglo biti rešeno večeras, takođe, ali su prvi izgubili kod kuće od bezbrižnog Levantea (poništen im je gol za 3:3 u nadoknadi), dok su drugi pobedili u Bilbau, pa ih pred poslednjih 90 minuta u sezoni deli samo bod. Selta gostuje Espanjolu, Leganes dočekuje novog prvaka, Real!

A, Real k'o Real.

Pri vođstvu 1:0, kapiten Serhio Ramos oduzeo je loptu na sredini terena i uspeo da iznudi jedanaesterac - koji to verovatno nije bio - iz kog su se Benzema i on dogovorili da izvedu "onu" Mesijevu i Suarezovu foru sa dodavanjem lopte umesto šuta. Sve se završilo debaklom, jer je Francuz utrčao u šesnaesterac pre nego što je Ramos "pipnuo" loptu, pa je Ernandez Ernandez na zaprepašćenje "žutih" odlučio da ponudi Realu novi pokušaj.

Domaći su se tada uozbiljili, Ramos se sklonio, a Benzema plasirao loptu u donji levi ugao gola Serhija Asenja za naizgled bezbrižnih 2:0 u 77. minutu.

Međutim...

Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe
Nije kraj!

Za novog i svrgnutog šampiona ovo nije kraj - Real u avgustu ide Mančester sitiju na noge posle 1:2 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok Barselona dočekuje Napoli nakon remija 1:1 na "San Paolu" malo pre "prekida" sezone zbog pandemije.

Samo šest minuta kasnije, "Žuta podmornica" zaigrala je ka Tibu Kurtoi i počela da koristi prepotentnost "kraljevića", pa je Ibora udarcem glavom na centaršut Gaspara smanjio na "minus 1" i režirao pravu dramu u finišu. Podsećamo, u tom trenutku bilo je 1:1 u Kataloniji.

Kurtoa je pre toga dobio žestok udarac u glavu od Kvintilje i posle ukazane pomoći ostao na terenu, a onda izveo čaroliju u nadoknadi vremena, kada je u razmaku od nekoliko sekundi odbranio dva "zicera" gostima sa "El Madrigala" i sa zemlje odgledao kako treći udarac završava pored stative - sa svega ČETIRI metra udaljenosti!?

Odahnuo je tada veliki trener Zinedin Zidan, koji će i u četvrtoj sezoni trenerske karijere osvojiti trofej.

U akciji koja je usledila, Marko Asensio je postigao povratnički pogodak i "stavio tačku na i", ali je Ernandez Ernandez prepoznao Benzemino igranje rukom u toj akciji, pa je pogodak s pravom poništen. Vremena za nove šokove nije bilo - par minuta kasnije Ramos je podigao trofej, pa Zidana uvis, baš kao što je to bilo posle het-trika u Ligi šampiona u prvom mandatu nekada najboljeg fudbalera sveta na klupi "kraljevskog kluba".

Dok se to događalo, Kike Setijen gledao je ka semaforu na kom je pisalo: Barselona - Osasuna 1:2.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC