• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijelsa nije jedini "ludak" u Lidsu: Ovako se slavio povratak u Premijer!

Autor Nikola Janković

"Press" konferencija na "Eland roudu" nije mogla biti održana zbog slavlja direktora.

 Bijelsa nije jedini "ludak" u Lidsu: Ovako se slavio povratak u Premijer! Izvor: George Wood/Getty Images/Guliver

Ukoliko osvoje bod u preostala dva kola Čempionšipa, ispostaviće se da je presudan pogodak za povratak Lids junajteda u Premijer ligu posle 16 godina postigao štoper Barnslija - Mihael Zolbauer.

Autogolom Austrijanca, koji je u napadu pre toga imao zicer za vođstvo svog tima na "Eland roudu", rešena je utakmica 44. kola druge engleske lige posle koje je (pojačajte, čuje se) proslavljen plasman velikog kluba u elitni rang.

Momci trenera Marsela Bijelse uz mnogo sreće i malo sebičnosti levonogog napadača gostiju Konora Čaplina uspeli su da savladaju poslednjeplasirani Barnsli rezultatom 1:0, pa ih od promocije deli bod u preostale dve utakmice sa Derbijem u gostima i Čarltonom kod kuće.

To je, što se direktor fudbala Viktora Orte tiče, rešena stvar.

Španac je toliko burno slavio sinoć na "Elandu", da "asistent" kod Zolbauerovog autogola Patrik Bamford nije mogao da dovrši "press" konferenciju.

Orte je "počeo" još na tribini...

VBA i Brentford boriće se za drugu direktnu pozivnicu u Premijer ligu, dok se Fulam našeg Aleksandra Mitrovića polako priprema za baraž trećeg, četvrtog, petog i šestog na tabeli za to poslednje, treće mesto u elitnom rangu naredne sezone.

"El Loko" Bijelsa je prošle sezone izborio treću poziciju, ali posustao već u polufinalu baraža posle drame u dvomeču sa Derbi kauntijem. Lids je dobio u gostima 0:1, Derbi uzvratio istim rezultatom, a onda u produžetku rastužio armiju navijača trostrukog šampiona Engleske i prvog osvajača Premijer lige iz sezone 1991/92.

Lids je u sezoni 1999/00 igrao polufinale Lige šampiona i završio kao treći na tabeli, naredne sezone bili su četvrti, pa peti u Premijer ligi, a onda preskupo platili taj čuveni sastav - u sezoni 2002/03 pali su na 15, a 2003/04 na 19. mesto. To nije bio kraj posrtanju kluba, koji se u sezoni 2007/08 našao u trećeligaškoj konkurenciji i zadržao tu pune tri sezone.

Tabela: Lids 87, VBA 82, Brentford 81, Fulam 77, Notingem 70, Kardif 67, Milvol 65, Svonsi 64, Preston 62, Bristol 62, Derbi 61, Blekburn 60, Vigan 57, Reding 56, Šefild venzdej 56, KPR 54, Stouk 50, Midlsbro 50, Birmingem 50, Hadersfild 48, Čarlton 47, Hal 45, Luton 45, Barnsli 43.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC