• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka je već bio promašaj godine Real Madrida, a vidite gde je sad!

Autor Milutin Vujičić

Primer na kome može mnogo da se nauči...

 Luka je već bio [promašaj godine] Real Madrida, a vidite gde je sad! Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS, Guliver

Luka Jović radovao se sinoć sa saigračima iz Real Madrida pošto su posle dve sušne sezone osvojili šampionsku titulu u Španiji, ali nema sumnje da je očekivao da će pružiti veći doprinos u svojoj prvoj sezoni u "kraljevskom klubu".

Za čitavu sezonu postigao je dva gola, toliko je i trofeja osvojio sa Real Madridom, a mnogo više bilo je skandala van terena koji su mu (za sada) "zagorčali" boravak u Španiji.

Možda će vas zanimati

Jović je prvo zaradio povredu tokom priprema u SAD, mučio se da pronađe formu, nekoliko puta su mu golovi poništeni zbog intervencije VAR tehnologije, da bi konačno pogodio krajem oktobra protiv Leganesa u ubedljivoj pobedi svog tima (5:0).

Na sledeći je čekao do februara, protiv Osasune (4:1), da bi potom ispao iz tima zbog slabije forme, da bi se stvari posebno zakomplikovale za vreme pandemije.

Luka Jović je došao u Srbiju i nije ispoštovao "obavezni karantin" za ljude koji dolaze iz inostranstva, dok je na prvi trening Real Madrida došao i s polomljenom kosti u stopalu, što je posebno iznerviralo njegovog trenera Zinedin Zidana.

Nije tajna da je Jović postao i meta tabloida, više se pisalo o njegovoj vezi sa manekenkom Sofijom Milošević nego o fudbalu, a nije da se branio od toga...

Izvor: Gulive/Getty images/Dean Mouhtaropoulos

U međuvremenu je prekršio i pravilo socijalnog distanciranja u Španiji, kada je roštiljao sa prijateljima i kolegama iz reprezentacije, da bi potom bio i u kontaktu sa "kovid pozitivnom" osobom i zbog toga ponovo ispao iz konkurencije za tim.

Vratio se u četvrtak na klupu Real Madrida, proslavio šampionsku titulu uz poruku da je "presrećan što je deo ekipe", ali već odavno se priča da je njegova epizoda u "kraljevskom klubu" gotova.

Naime, mesecima traju spekulacije da se za njega interesuju Milan i Napoli, čak se sada spominje i Herta, dok je Zinedin Zidan pokušao da smiri situaciju kazavši da ozbiljno računa na Jovića i za narednu sezonu. S obzirom na to da je i Florentino Perez kazao da neće biti velikih ulaganja ovog leta, to je možda i ulilo nadu Joviću da će dobiti i drugu šansu na "Santjago Bernabeu".

Izvor: Marca/Screenshot

Učinak od dva gola i dve asistencije na 25 utakmica (doduše samo 770 minuta), sigurno će 60 miliona evra plaćenog napadača pretvoriti u "jednog od promašaja sezone", ali ni u tome ne mora da traži samo negativno, štaviše to bi moglo da ga pogura.

Njegov imenjak i fudbaler s kojim je okačio fotografiju na Instagram, neverovatni Luka Modrić, počeo je na vrlo sličan način svoju odiseju u Real Madridu.

Okrutni navijači Real Madrida izglasali su Modrića za "promašaj godine" u zimu 2012, nakon vrlo slabih šest meseci Hrvata u prestonici Španije. Stigao je kao veliko pojačanje iz Totenhema za 30 miliona funti, ali je na 19 mečeva postigao tek jedan gol, nije mogao da dođe do svoje igre.

"Ovo je Real Madrid. Znam kakav je pritisak medija na velike transfere, ali ja ne tražim alibi. Nisam takav tip. Ipak, teško je prilagoditi se na tako veliki klub kao što je Real Madrid. Imao sam nekih dobrih mečeva, a u nekima nisam bio dobar. Ipak, verujem da sam pokazao da mogu da pomognem klubu i verujem da ću pomoći", kazao je pre tačno osam godina Luka Modrić.

Mučio se tokom čitave sezone u sistemu Žozea Murinja, da bi polako počeo da "diše" i igra na nešto povučenijoj poziciji, a dobro je poznato kakav je fudbaler u međuvremenu postao...

Nezamenljiv je već osam sezona u "kraljevskom klubu", čak iako mu je već 35 godina, a baš na njegovom primeru Jović bi mogao mnogo da nauči, posebno ako se uzme u obzir da je Hrvat i "uzeo pod svoje" Srbina, pa tako često odlaze na večere, druže se van terena.

Modrić je od "promašaja godine" došao do osvajanja Zlatne lopte, postao je ljubimac navijača Real Madrida, pa zbog toga Luka Jović ne bi smeo da se preda posle jedne slabe godine.

Naravno, potreban je veliki rad da bi uspeo da opravda očekivanja u Real Madridu i dođe do visina na kojima je trenutno Modrić, a za početak trebalo bi da zanemari pritisak medija i tabloide koji su u njemu pronašli idealnu žrtvu.

Većim delom je i sam kriv za to, ali i dalje sve drži u svojim rukama, pa ako mu "Zizu" pruži zaista drugu šansu - bio bi zaista lud da je ne iskoristi!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC