• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Boginja" se mučila, dobila poklon, pa joj pobjedu "ukrao" njen igrač!

Autor mondo.ba

Atalanta je povela nakon kiksa defanzivca Verone, ali je ostala bez cijelog plijena zahvaljujući svom igraču na pozajmici

 Serija A 34. kolo Verona Atalanta 1 1 Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Pomislio je tim iz Bergama, na čelu sa trenerom Gasperinijem, da je trenutak iz 50. minuta slomio Veronu.

Jurićevi puleni nisu se, ipak, predavali nakon početničke greške saigrača iz odbrane – zbog čega su, na kraju, nagrađeni osvajanjem jednog boda:

VERONA – ATALANTA 1:1 (0:0)
/Pesina 59 – Zapata 50/

Možda će vas zanimati

"Nerazuri" su tako ove subote propustili šansu da dodatno, na samo četiri boda, smanje zaostatak za Juventusom, koji će u ponedjeljak u Torinu derbijem sa rimskim "nebeskoplavima" zaključiti 34. kolo Serije A. Ipak, mnogo više bi Gasperinija mogla da zabrine "tanka" realizacija, znajući karakter koji ova generacija Atalante svakako ima.

Atalanta je, naime, ovaj meč dočekala kao drugi najefikasniji tim u svim ligama "petice" u ovoj sezoni. Minhenski Bajern, novi-stari šampion Njemačke, postigao je "okruglo" 100 golova na 34 utakmice, dok je Atalanta na 33 meča postigla 93, koliko je upisao i Mančester siti u Premijer ligi nakon tri utakmice više.

Znala je Atalanta ove sezone da priredi nekoliko spektakularnih goleada.

Srpski internacionalac Darko Lazović igrao je do 73. minuta, kada ga je na terenu zamijenio Federiko Dimarko.

Tako je čak tri puta ove sezone rivalu postigla sedam golova (Udinezeu u oktobru, Torinu u januaru i Lećeu u martu), u prošlom kolu joj je "pripao prvi set" protiv Breše (6:2), dok je u dva uzastopna kola protivnik "stradao od petarde" (Milan i Parma). Danas je, međutim, "La Dea" morala da se zadovolji jednim golom – i jednim bodom.

Nismo u prvom poluvremenu vidjeli mnogo toga – tek po jednu šansu na obje strane, koje nisu iskoristili Mario Pašalić za Atalantu i Edi Salsedo Mora za Veronu.

U drugom poluvremenu vidjeli smo, ipak, kvalitetniji fudbal i mnogo više šansi, kako ispred Golinijevog, tako i Silvestrijevog gola, ali se mreže, rekosmo, ni na jednoj ni na drugoj strani nisu tresle više od jednom.

Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE

Nakon pet minuta igre u nastavku, njemački defanzivac turskog porijekla Koraj Ginter je prilično amaterski pogriješio na 25 metara od gola, dozvolivši da mu Kolumbijac Duvan Zapata ukrade loptu i postigne 17. pogodak u sezoni, kojim se izjednačio sa Luisom Murijelom.

Mnogi su pomislili da je to TAJ trenutak – trenutak kad će Atalanta slomiti rivala i upisati 11. pobjedu u Seriji A na posljednjh 12 utakmica, ali je radost gostujućeg sastava trajala samo devet minuta.

Gol za konačnih 1:1 postigao je Mateo Pesina, ofanzivac na pozajmici upravo iz Atalante.

Šutirao je Amir Rahmani sa distance, Pjerluđi Golini odbio loptu, ali, na njegovu žalost, samo do Pesine, koji je pratio akciju i postigao sedmi gol u sezoni.

SERIJA A – 34. kolo

Verona – Atalanta 1:1 (0:0)
/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari – Sasuolo (19.30)

Milan – Bolonja (21.45)

Nedjelja:

Parma – Sampdorija (17.15)

Breša – SPAL

Fiorentina – Torino

Đenova – Leće

Napoli – Udineze (19.30)

Roma – Inter (21.45)

Ponedjeljak:

Juventus – Lacio (21.45)

TABELA: Juventus 77, Inter 71, Atalanta (+1) 71, Lacio 69, Roma 57, Napoli 53, Milan 53, Sasuolo 47, Verona (+1) 45, Bolonja 43, Kaljari 41, Parma 40, Fiorentina 39, Sampdorija 38, Torino 37, Udineze 36, Đenova 30, Leće 29, Breša 21, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC