• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada igraju Bolonja i Milan, Miha gubi!

Autor mondo.ba

Siniša Mihajlović četiri puta vodio je Bolonju i Milan u njihovim međusobnim duelima i sva četiri puta je poražen. Ove večeri prilično ubjedljivo - "petardom"!

 Serija A 34 kolo Milan Bolonja 5-1 Izvor: LUCA BRUNO/AP

Milan igra odlično od “restarta” Serije A, a preporođene “rosonere” nije zaustavio ni njen nekadašnji tener, Siniša Mihajlović.

Srpski stručnjak uspio je da tokom pauze za osvježenje tokom prvog poluvremena malo razdrma svoju ekipu koja je smanjila na 2:1 prije odmora fantastičnim pogotkom Tomijasua, ali je Milan u nastavku postigao JOŠ tri pogotka za ubjedljiv trijumf Milana.

MILAN – BOLONJA 5:1 (2:1)
/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49 , Rebić 57, Kalabrija 90+2 – Tomijasu 45/

Samo jednom u posljednjih devet međusobnih duela Bolonja je savladala Milan, i to u januaru 2016. kada je na njegovoj klupi sjedio Siniša Mihajlović, koji je u subotu uveče upisao i četvrti poraz kada igraju ove dvije ekipe.

Ove večeri gledao je nemoć svoje ekipe koja je dozvolila čak trojici protivničkih fudbalera da postignu svoj prvenac ove sezone.

Prvi je to učinio Aleksis Salemakers koji se nakon odrađene suspenzije našao u ekipi Stefana Piolija i vratio mu to pogotkom u desetom minutu.

Odličnu igru Milana u prvom poluvremenu novim pogotkom u 24. minutu krunisao je Čalhanoglu, a stativa se nešto kasnije ispriječila nakon udarca Kesija.

Tek nakon predaha za osvježenje Bolonja je uspjela da smanji pritisak domaćih i uspostavi kakvu-takvu ravnotežu, da bi Japanac Takehiro Tomijasu u posljednjem minutu prvog poluvremena lijepim golom u “90” smanjio na 2:1 i vratio neizvjesnost.

Ona nije trajala dugo.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Ismael Benaser je povisio na 3:1 svojim prvim golom u 28 utakmica ove sezone.

Ni tu nije bio kraj, jer Milan jednostavno nije želio da odustane od napada na gol Bolonje i kao da je tražio svoju prvu “petardu” ove sezone.

Do nje nije stigao u sudijskoj nadoknadi golom Davide Kalabrije, a nekih pola sata prije toga već je bilo  4:1 poslije pogotka najboljeg strijelca Milana, Ante Rebića.

Asistirao mu je Zlatan Ibrahimović, međutim, Pioli nije bio pretjerano impresioniran time pa ga je samo pet minuta kasnije poslao na klupu.

Naravno, uslijedila je bijesna reakcija Šveđanina. “Sljedeći put mijenjaj nekog od njih. Htio sam večeras da dam gol!", urlao je Ibrahimović dok je prolazio pored Piolija.

Šestim trijumfom na posljednjih osam mečeva Milan se vratio na šestu poziciju na tabeli, dok je Bolonja i dalje na desetom mjestu, sada bez šanse za Evropu.

SERIJA A – 34. kolo

Verona – Atalanta 1:1 (0:0)
/Pesina 59 - Zapata 50/

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:1)
/Žoao Pedro 63, - Kaputo 12/

Milan – Bolonja 5:1 (2:1)
/Salemakers 10, Čalhanoglu 24, Benaser 49 , Rebić 57, Kalabrija 90+2 – Tomijasu 45/

Nedjelja:

Parma – Sampdorija (17.15)
Breša – SPAL
Fiorentina – Torino
Đenova – Leće
Napoli – Udineze (19.30)
Roma – Inter (21.45)

Ponedjeljak:

Juventus – Lacio (21.45)

TABELA: Juventus 77, Inter 71, Atalanta (+1) 71, Lacio 69, Roma 57, Milan (+1) 56, Napoli 53, Sasuolo (+1) 48, Verona (+1) 45, Bolonja (+1) 43, Kaljari (+1) 42, Parma 40, Fiorentina 39, Sampdorija 38, Torino 37, Udineze 36, Đenova 30, Leće 29, Breša 21, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC