• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ex-reprezentativac Srbije: Kucnuo čas da PSŽ bude šampion Evrope

Autor mondo.ba

Milan Biševac navija za "svece"

 Milan Biševac kucnuo čas da Pari sen Žermen postane šampion Evrope Izvor: Anadolija/Nebojša Petrović

Nekadašnji srpski reprezentativac Milan Biševac ubijeđen je da će njegov bivši klub Pari sen Žermen konačno osvojiti Ligu šampiona.

U intervjuu za agenciju Anadolija, momak koji je nedavno stavio tačku na igračku karijeru kaže da su pariski "sveci" konačno zreli za veliki trijumf.

"Šlager četvrtfinala Lige šampiona biće duel između Atalante i Pari sen Žermena. Tim iz Bergama je otkrovenje sezone, igraju vrlo ofanzivan i atraktivan fudbal. Imaju i olakšavajuću okolnost da je prvenstvo Italije i dalje u toku i da će za razliku od Francuza biti u takmičarskom ritmu. Parižani su imali dobru dinamiku baš u trenutku kada je donijeta odluka o prekidu Lige 1. Ipak, riječ je o velikom klubu i sigurno je da će rukovodstvo preduzeti sve potrebne korake da njihovi igrači spremno dočekaju fajnal-ejt u Lisabonu", kaže Biševac.

Podsjeća da se igra samo jedna utakmica, a ukoliko izbace Atalantu, Francuzi idu na boljeg iz duela Lajpcig - Atletiko.

"To je mač sa dvije oštrice. Nema revanša, igra se na neutralnom terenu i neki tvrde da takav sistem favorizuje slabije ekipe. Ja se ne slažem, mislim da će to više odgovarati Pari sen Žermenu nego Atalanti. Očekujem izuzetno uzbudljivu utakmicu sa puno golova. Naravno da navijam za Francuze i osjećam da je došao njihov trenutak. Nisu bili prvaci Evrope kada su svi to očekivali, možda budu baš sada kada niko na njih ozbiljno ne računa. Kao Čelzi prije par godina", ističe Biševac.

Prebogati vlasnik Naser Al-Kelaifi neće se, cijeni, smiriti dok ne vidi svoj klub na krovu Evrope.

"Oni već godinama imaju projekat osvajanja Lige šampiona, ali je očigledno da se novcem ne kupuju trofeji. Mora mnogo toga da se poklopi, ekipa treba da se namjesti, Pariz čak nije bio ni blizu plasmana u veliko finale. Uvijek im je nešto falilo, utisak je da tempiraju formu u pogrešnom periodu sezone. Onda kada je to najvažnije, nisu na visini zadatka. Mislim da su konačno sazrili kao ekipa, imaju Mbapea i Nejmara koji protiv bilo kog rivala prave razliku na terenu. Kompaktni su kao cjelina i to bi mogao da bude odlučujući faktor. San svih Parižana je da se njihov klub okiti titulom evropskog prvaka", stava je Biševac.

Ex-reprezentativac Srbije pomno prati i završnicu italijanskog prvenstva, iako je njegov bivši klub Lacio definitivno ispao iz trke za šampionsku titulu.

"U novonastalim okolnostima, klupski ljekari imaju mnogo važniju ulogu od trenera. Vidite i sami šta se dešava u Laciju, povrede se nižu iz dana u dan i to ih je i koštalo borbe za prvo mjesto. Bio sam kratko u Laciju i znam da bi ta medicinska služba morala da funkcioniše na mnogo bolji način. Imali su fenomenalnu priliku da se domognu titule jer Juventus nije toliko dominantan kao prethodnih sezona. Ipak, djeluje da će iskustvo i veći fond igrača aktuelnog šampiona imati presudan uticaj na konačan epilog Serije A", kaže Biševac.

Bivši štoper Crvene zvezde je ponosan na činjenicu da je najdublji trag u karijeri ostavio u zemlji aktuelnih svetskih prvaka.

"Francuska je moja druga kuća. Ostao sam sa porodicom da živim u Lionu, tamo se najprijatnije osjećam. Navijao sam za Francusku u finalu Svjetskog prvenstva jer u toj ekipi imam mnogo prijatelja i bivših klupskih drugova. Moram i Hrvatima da odam priznanje, stvorili su kult reprezentacije i igraju zaista odličan fudbal. Ne mogu da se otmem utisku da i mi imamo kvalitet da budemo na njihovom mjestu. Stalno mi je u glavi duel mladih reprezentacija u baražu za Evropsko prvenstvo 2006. godine. Pobijedili smo ih oba puta, 3:1 u Beogradu i 2:1 u Zagrebu (uz gol Biševca, op.aut), iako su u timu imali jednog Luku Modrića. Vidjelo se i tada da posjeduje talenat, ali ko je mogao da pretpostavi da će dogurati do Zlatne lopte Frans fudbala", navodi Biševac.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC