• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Postoji teorija: Šta treba da se desi da Lester i Junajted igraju plej-of?

Autor Dušan Ninković

Kakav bi to završetak ove sezone koja traje skoro godinu dana bio.

 Premijer-liga-Lester-Mancester-junajted-ko-ce-u-Ligu-sampiona-borba-za-cetvrto-mjesto Izvor: Gary Prior/Getty Images Europe, Getty Images/Gary Prior

Nikada nismo vidjeli ovakav završetak sezone u Premijer ligi! Da bi se desilo, mora i Vest Hem da odradi svoj dio posla.

Kako? Sada ćemo vam objasniti. U priči su Lester i Mančester junajted, timovi koji se bore za evropsku elitu.

Možda će vas zanimati

Pogled na tableu nam govori da se za dva mjesta u Ligi šampiona bore tri kluba, ali je Čelsi svoje mesto praktično već obezbijedio. Njima ide u prilog to što u posljednjem kolu igraju upravo Lester i Mančester junajted.

Znači, ''Plavce'' brišemo iz ove računice. Oni su svoj posao skoro pa obavili.

Lester i Junajted bi mogli da ga obave tek nakon završetka lige, u posebnom meču, koji će biti odigran na Vembliju. Pretpostavlja se, nekog od posljednjih dana jula, pred finale FA kupa.

Da bi se to desilo, Lester mora u posljednjem kolu da savlada tim Nemanje Matića uz samo jedan postignut gol. time bi se ''Lisice'' u potpunosti revanširale za poraz iz prvog dijela sezone i dva tima bi imala isti međusobni skor.

Ipak, Lester bi u tom slučaju imao tri boda više i bolju gol-razliku od Mančester junajteda, uz jedan odigran meč više. Zato ''Crveni đavoli'' treba, u meču 37. kola, da savladaju Vest Hem.

Ako se taj meč završi pobjedom Mančester junajteda od 5:3, a zatim ekipa Brendana Rodžersa upiše minimalnu pobjedu, ova dva tima će igrati i 39. kolo!

Praktično će nakon drugog ligaškog duela, samo nekoliko dana kasnije, ponovo na teren, da se bore za četvrto mjesto u prvenstvu. Pobjednik tog meča bi izboio Ligu šampiona, a poraženi bi se preselio u Ligu Evrope za narednu sezonu.

Djeluje zanimljivo?

Čekamo da Vest Hem uradi svoj dio posla, pa da onda u 38. rundi Premijer lige navijamo za završnicu kakva nikada nije viđena!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC