• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Imamo titulu, nemamo stadion i navijače": Srbin postao šampion Turske!

Autor Mladen Šolak

Uspjeh karijere potencijalnog reprezentativca Srbije.

 Basaksehir-sampion-Turske-Danijel-Aleksic-intervju Izvor: Youtube/TRT World

Istorija se dogodila u Turskoj ove sezone.

Istanbul Bašakšehir, klub osnovan 1990. godine, osvojio je svoju prvu titulu i na jesen će se u plej-ofu boriti za plasman u Ligi šampiona.

Dio tog uspjeha je i srpski fudbaler Danijel Aleksić (29), nekadašnji đak i prvotimac Vojvodine, kao i potencijalni reprezentativac Srbije.

Možda će vas zanimati

U razgovoru za "Večernje novosti", on je otkrio veličine tog uspjeha za klub koji je značajno manji od tamošnjih velikana, Galatasaraja, Fenerbahčea, Bešiktaša...

"Nemamo navijače kao neki mnogo slavniji klubovi iz Istanbula, ali klub funkcioniše besprekorno u svakom segmentu. Igrači su srećni i zadovoljni, posluje se vrlo pošteno, a rezultat svega toga su i događaji na terenu. Realno, bili smo najkvalitetniji tim ove sezone, pa je titula samo kruna svega", rekao je on.

Aleksić je u karijeri promijenio deset klubova, a u Istanbulu je izuzetno zadovoljan, što pokazuju i njegove riječi i njegove igre, jer je na 21 utakmici postigao šest golova i dao značajan doprinos uspjehu.

Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Ekipu vodi Okan Buruk, a njegovi igrači igraju u drugačijim uslovima u odnosu na rivale. Prije svega, bez ogromnog pritiska sa tribina.

"Nismo imali pritisak jer nemamo navijače kao neki mnogo veći klubovi. Zato i nije bilo dodatnog pritiska na ekipu. Još kada je došao virus korona, sa tribina su nas pratili samo zaposleni u klubu. Bilo je potpuno neobično, ali krajnji rezultat je satisfakcija za sve nas. Postali smo šampioni, prvi smo prošli kroz cilj i to je ono što je najvažnije".

Da kuriozitet bude veći, Bašakšehir se za titulu izborio na stadionu "Fatih Terim" (17.000 mjesta), koji čak nije njegov, već u vlasništvu turske države.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC