• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski sportisti u problemu sa zakonom: Kriminal, nasilje, krivična dela...

Autor Mladen Šolak

Nikola Malbaša poslednji je u nizu naših poznatih sportista koji su završili na sudu ili iza rešetaka. Nažalost, spisak nije baš kratak.

 Osudjeni-sportisti-top-lista-sportisti-u-zatvoru-Malbasa-Gurovic-Njegus-Bulatovic Izvor: MN Pess

Slučaj Nikole Malbaše, koji je priveden pod optužbom da je pokušao da izvrši ubistvo nožem, izazvao je veliku pažnju javnosti jer je u pitanju dobro poznati fudbaler.

Možda će vas zanimati

Nekadašnji igrač Partizana, učesnik Lige šampiona i reprezentativac, odbacio je krivično delo koje mu se stavlja na teret, a mediji su pisali da je priveden posle devet dana skrivanja. 

Malbaša je još jedan u nizu poznatih sportista koji su imali problema sa zakonom.

MILAN GUROVIĆ

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Svakako je još "svež" slučaj Milana Gurovića, bivšeg košarkaškog asa, kome je određena kazna od 10 meseci kućnog zatvora nakon priznavanja krivice za nasilje u porodici.

Bio je optužen da je pretukao suprugu i kćerku.

Član poslednje zlatne generacije naše reprezentacije bio je u pritvoru dva dana, a onda je pušten kući sa nanogicom koja mu je pratila kretanje.

ZORAN NJEGUŠ

Izvor: MN PRESS

U policijskoj akciji "Skener" u martu 2016. uhapšen je i bivši fudbaler Crvene zvezde i internacionalac, Zoran Njeguš (47). On je lišen slobode zbog sumnje da je novcem čoveka označenog kao člana grupe Darka Šarića vršio malverzacije nekretninama na Zlatiboru.

Sa još četvoricom okrivljenih, Njegušu je tada stavljeno na teret da je "prao novac" u ime Vitomira Bajića, dovođenog u vezu sa optužbama za trgovinu narkoticima. Bajić je preminuo u italijanskom zatvoru.

Njeguš se branio tvrdnjom da može da dokaže poreklo svog novca koji je stekao dugogodišnjim igranjem fudbala u Crvenoj zvezdi i Atletiko Madridu. "Dok sam bio u Zvezdi, to nisu bili ugovori kao danas, ali sam štedeo i na Zlatiboru sam kupio plac za 25.000 maraka. Tada sam imao 25 godina. Mogu da dostavim sve svoje ugovore", govorio je fudbaler pred sudom.

VUČIČEVIĆ I JOLOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i reprezentacije Nemanja Vučičević (40) uhapšen je 2018. zajedno sa svojim bivšim saigračem Nikolom Jolovićem (41) zbog sumnji da su pripadnici grupe koja je preprodavala stanove u Beogradu.

"Grupa od 11 ljudi je prevarom zaradila vrtoglavih 30 miliona dinara", pisali su mediji o tom slučaju.

PREDRAG STANKOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Bivši fudbaler Crvene zvezde u Španiji je 2015. osuđen na čak devet godina zatvora zbog šverca kokaina.

Prema tadašnjem pisanju medija u Španiji, on je bio deo grupe koja je pokušala da prošvercuje čak tonu kokaina. U toj akciji je učestvovalo sedam osoba, a tamošnji sud je svima izrekao kazne.

Grupa je iz Argentine brodovima dopremala kontejnere sa drogom u gradove Sadiz i Valensiju. Dopremljeno je 600 i 350 kilograma.

STEFAN MIHAJLOVIĆ

Izvor: MN PRESS

Napadač Radničkog iz Niša i jedan od najbolji strelaca prošle sezone Superlige optužen je da je 2015. izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Dragan Radoičić (54). Nakon toga, on je u svojoj kući nožem posekao starletu Soraju Vučelić.

Ona je tada rekla da su povrede koje joj je naneo bivši dečko slučajne i da ga neće goniti, ali je Prvo osnovno tužilaštvo formiralo predmet koji je potom prosleđen policiji povodom ranjavanja Vučelićeve.

"Imam prošlost kakvu imam, ali ja sam pre svega sportista. Kao takav navikao sam na svakakve pritiske. U tom smislu ne mogu takvi medijski natpisi da me poremete, već samo da me nateraju da budem još bolji", rekao je Mihajlović.

NIKOLA BULATOVIĆ

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nekadašnji reprezentativac SR Jugoslavije osuđen je zbog silovanja maloletnice, počinjenog 1998. godine.

Posle izricanja presude bio je u bekstvu šest godina, a po međunarodnoj poternici uhapšen je u Dominikanskoj Republici u decembru 2011. U zatvoru u Spužu proveo je četiri godine i 15 dana, a na slobodi je od novembra 2015.

"Malo mi je neprijatno da o svemu tome pričam. Sa ove distance sam sve shvatio kao jednu gorku životnu etapu, po meni nepravednu. Imam svoju istinu i ona čuči duboko u meni", rekao je Bulatović za "Blic" posle izlaska iz zatvora.

ALBERT NAĐ

Izvor: MN PRESS

Nekadašnji reprezentativac bio je na saslušanju u policiji posle optužbi njegove bivše supruge Jelene da je trpela nasilje u porodici kada su bili u braku.

Ona je u jednoj emisiji tvrdila da je dobijala batine pred decom, a bivši fudbaler je pred TV kamerama demantovao tvrdnje bivše supruge.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC