• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalić: Sa pojačanjima borićemo se za Evropu, bez njih teško...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Trener Tuzla sitija ističe da mu je potrebno još nekoliko pojačanja, posebno u veznom redu.

 Nalić: Sa pojačanjima borićemo se za Evropu, bez njih teško... Izvor: FENA/Miroslav Petrović

Tuzla siti priprema se za novu sezonu Premiejr lige BIH koju će otvoriti gostovanjem kod Širokog Brijega.

Ekipa Zlatana Nalića u utorak je tokom mini-priprema u Etno-selu „Stanišići“ savladala Zvijezdu 09 rezultatom 6:0.

Možda će vas zanimati

 "Imali smo jedan team building od dva dana gdje smo odigrali jednu utakmicu. Računali samo da ćemo imati cijelu ekipu, ali nije se to desilo jer smo imali par igrača bolesnih, a nismo ni doveli sve igrače koje smo planirali. Nažalost nisu svi igrači došli, imali smo mini pripremni period sa dosta dobrom, korisnom utakmicom, bilo je mnogo golova. Dok drugi govore o tim golovima, ja bih obratio pažnju na tu nulu iza. Bila je to vrlo korisna utakmica za nas", rekao je Nalić u razgovoru za MONDO.

"Mi smo još uvijek nekompletni, planiramo da dovedemo još tri igrača, eventualno četiri, to bi se moglo desiti u ovoj sedmici", istakao je Nalić.

U medijima se pojavila informacija da je jedno od mogućih pojačanja i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Lorenco Ebesilio, ali Nalić nije želio to komentariše.

"Ne mogu da komentarišem ulične priče. Malo je neozbiljno pitati i govoriti o nečemu što je neko tamo negdje objavio, spomenuo... Ne bih ulazio u to", rekao je Nalić.

Pojačanja će ipak sigurno biti, ali on želio o imenima.

"Tržište je otvoreno. Davanje imena možda bi dalo priliku nekim drugim klubovima, tako da ne mogu o našim imenima. Ali eto mi smo ostali bez šest veznih igrača, a doveli smo samo jednog, tako da očekujemo najveća pojačanja na tim pozicijama".

Podsjetimo, Tuzla siti su tokom ovog prelaznog roka napustili: Ivan Sesar (istek ugovora), Filip Arežina (Zrinjski), Adis Hadžanović (Olimpik), Samir Efendić (istek ugovora), Nikola Leković (Napredak Kruševac), Amar Kovčić (Slaven Živinice), Samir Burić (raskid ugovora).

Prošlu sezonu Tuzla siti je završio na petom mjestu, sa bodom zaostatka za Borcem, koji je prigrabio tu četvrtu poziciju koja je značila i plasman u Evropu.

Iako se govori o tome da ekipa iz Siminog Hana želi naredne sezone u evropska takmičenja, Balić ističe da su za to potrebna pojačanja.

"Sa ovim igračkim  kadrom mi smo jedna dosta dobra premijerligaška ekipa koja nije možda konkurentna za gornji dio tabele, ali sa tim eventualnim pojačanjem vjerujem da možemo da budemo konkurentni za Evropu", istakao je Nalić.

Nova sezona u Premijer ligi BIH počinje 1. avgusta i biće zanimljivo kako će se snaći klubovi nakon velike pauze, ali i u potpuno drugačijim okolnostima nego ranije.

"Ne znamo šta je ova korona donijela. Nekome je možda donijela refreš, nekome problem, nekoga je možda prekinula u nekom dobrom periodu. Imam iskustva iz Švedske odakle dolazim, korona je tamo najviše poremetila klubove koji su imali najveću podršku publike, njima je najlošije krenula ova godina. Okolnosti su sada drugačije, nema tog 12. igrača, klubovi koji su imali armije navijača imali su dosta loš start u ligi. Ne znam kako će to da se odrazi na bh. ligu. Vjerujem da klubovi koji imaju najveći broj navijača da će oni biti možda najoštećeniji", zaključio je Nalić.

.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC