• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski golgeter optužen za seksualno zlostavljanje: Pokrenuta istraga!

Autor mondo.ba

Legendarni španski golgeter David Vilja je navodno seksualno zlostavljao pripravnicu dok je igrao u Njujork sitiju, a istragu u ovom slučaju potvrdio je i američki fudbalski klub.

 David Vilja optužbe za seksualno zlostavljanje Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE

Nakon što je "Vašington Post" objavio brojne skandale vezene za seksualno uzmeniravanje u američkom fudbalu (NFL) u ekipi Vašingtona, na Tviteru se javila i jedna pripravnica Njujork sitija i istakla da je i sama bila žrtva, tvrdeći da ju je Vilja maltretirao dok je bila zaposlena u njujorškom klubu.

Možda će vas zanimati

Prema njenim riječima, rijetki su bili dani kada je Španac nije "zgrabio" ili "verbalno maltretirao", ponižavajući je pred ostalom ekipom.

Njeni šefovi su u takvim situacijama mislili da je "to baš zabavno i komično", naglasila je djevojka uz tvrdnje da je bila "golicana", da su joj se "rugali" i "gurali" je, iako VIlju u tom kontekstu nije spominjala.

Kao odgovor na ove tvrdnje, Njujork siti je potvrdio da je pokrenuo istagu.

"Fudbalski klub Njujork saznao je za ove tvrdnje na društvenim mrežama. Ovo shvatamo krajnje ozbiljno i ne tolerišemo bilo kakvo uznemiravanje u našem klubu. Odmah smo pokrenuli istragu po ovom pitanju", izjavio je portparol Njujork sitija.

Vilja se takođe oglasio, oštro negirajući optužbe.

"Ove optužbe nisu istinite i potpuno ih negiram", saopštio je Vilja, koji je u Njujorku nastupao u periodu između 2014. i 2018. godine.

U karijeri je sa "crvenom furijom" osvojio Mundijal 2010. godine, a prije odlaska u MLS ligu branio je boje Valensije, Barselone i Atletiko Madrida. U dresu reprezentacije Španije odigrao je 98 utakmica i postigao 59 golova.

Za vrijeme igranja u SAD postigao je 80 pogodaka na 126 nastupa, a prije četiri godine je proglašen najboljim igračem MLS lige.
Zvanično, karijeru je završio u januaru igrajući za japanski Visel Kobe.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC