• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestorovski i Fofana okrenuli Juve: Ništa od proslave 9. vezanog Skudeta!

Autor mondo.ba

Udineze je u drugom poluvremenu spriječio torinski tim da tri kola prije kraja osvoji titulu i to poslije preokreta iz dvojke u keca!

 Udineze - Juventus 2:1, Serija A, 35. kolo Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Juventus će za potvrdu da je novi-stari šampion Italije po deveti uzastopni put sačekati još barem tri dana!

Iako je izabranicima Mauricija Sarija do 36. titule u istoriji (navijači Juventusa reći će 38, računajući dvije oduzete zbog afere "Kalčopoli"), trebao trijumf na "Friuliju", domaće "zebre" su stigle do pobjede nakon preokreta i praktično sebi obezbijedile opstanak u Seriji A.

Možda će vas zanimati

UDINEZE - JUVENTUS 2:1 (0:1)

"Staroj dami" je u Udinama nedostajalo 45 minuta da stekne devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Atalantu, čime bi zbog boljeg međusobnog skora sa ekipom iz Bergama već proslavila osvajanje "skudeta" i to na 3.000 dan koliko je u njenom vlasništvu!

Naime, od 6. maja 2012. godine, crno-bijeli su prvaci Italije i to će vrlo izvjesno produžiti do naredne sezone, ali ne u četvrtak uveče već vrlo vjerovatno za tri dana protiv Sampdorije u Torinu.

Udineze, koji se bori za opstanak u italijanskoj eliti, dobro je parirao favorizovanom torinskom timu, da bi u drugom dijelu susreta ponovio uspjeh koji je posljednji put napravio prije 10 godina još dok su u "zebrama" nastupali Antonio Di Natale i Aleksis Sančez.

Sada su junaci "zebri" bili Ilija Nestorovski i Seko Fofana!

Vidjelo se već na startu da Udineze može do bodova spasa.

Pogodili su domaćini na otvaranju meča stativu, preciznije Danilo je uzdrmao okvir vlastitog gola, da bi u 35. minutu, mirne duše se to može reći, bili oštećeni za čist jedanaesterac. Ilija Nestorovski je pogodio loptom u ruku Matijsa De Lihta, međutim, ni sudija Masimilijano Irati, ali ni njegove kolege iz VAR sobe se nisu oglasile.

I umjesto da Udineze ima prednost, De Liht je sedam minuta kasnije natrčao na loptu u iz drugog plana i odlično šutirao sa 25 metara u ugao za vođstvo gostiju iz Torina - 0:1.

Udineze je uzvratio početkom nastavka - s lijeve strane je odlično centrirao u kazneni prostor Ken Sema, a Nestorovski u stilu Holanđanina Robina van Persija, glavom pogodio mrežu za izjednačenje - 1:1.

Juventini su napadali više, imali više loptu u nogama, trudio se i prvi strijelac Kristijano Ronaldo, koji se za titulu prvog golgetera bori sa kapitenom Lacija Ćirom Imobileom (obojica po 30 golova), ali danas nije bio njegov dan.

I onda u sudijskoj nadoknadi, Seko Fofana je poslije kontranapada i solo akcije izdržao sve i plasirao loptu iza leđa golmana Vojćeha Šćešnog za velika tri boda domaćina - 2:1.

Udineze sada pred opasnom zonom bježi velikih sedam bodova i mnogo mirnije će odigrati preostala tri meča - na Sardiniji protiv Kaljarija, potom će dočekati Leće i u posljednjem kolu putovati u Ređo Emiliju na megdan Sasuolu.

Serija A - 35. kolo

Udineze - Juventus 2:1 (0:1)
/Nestorovski 52, Fofana 90+2 - De Liht 42/

Lacio - Kaljari 21.45

Srijeda:

Parma - Napoli 2:1 (1:0)
/Kaprari 45+3 penal, Kuluševski 87 penal - Insinje 54 penal/

Inter - Fiorentina 0:0

Leće - Breša 3:1 (2:0)
/Lapadula 22, 33, Saponara 70 - Desena 63/

Sampdorija - Đenova 1:2 (1:1)
/Gabijadini 32 - Krišito 22 penal, Lerager 72/

SPAL - Roma 1:6 (1:2)
/Ćeri 24 - Kalinić 10, Perez 38, 52, 75, Kolarov 47, Zaniolo 90+1/

Torino - Verona 1:1 (0:0)
/Zaza 67 - Borini 56 penal/

Igrano u utorak:

Atalanta - Bolonja 1:0 (0:0)
/Muriel 63/

Sasuolo - Milan 1:2 (1:1)
/Kaputo 42 penal - Ibrahimović 19, 45+2/

TABELA: Juventus 80, Atalanta 74, Inter 73, Lacio (-1) 69, Roma 61, Milan 59, Napoli 56, Sasuolo 48, Verona 46, Parma 43, Fiorentina 43, Bolonja 43, Kaljari (-1) 42, Sampdorija 41, Udineze 39, Torino 38, Đenova 36, Leće 32, Breša 24, SPAL 19.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC