• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksički fudbal na programima Arene sport: Andale, Andale, Arriba, Arriba

Autor mondo.rs

TV Arena sport počinje prenose meksičke fudbalske lige.

 Meksicka-fudbalska-liga-prenosi-TV-Arena-sport-program-utakmica-Zdenko-Muf-intervju Izvor: Guliver/Getty Images/ Leopoldo Smith

Kada se pomene Meksiko prva asocijacija obično su tekila, sombrero, egzotična ljetovališta i crtani junak Brzi Gonzales. Ipak, temperamentni “sombrerosi” će vam reći da na ovu listu dodate i fudbal.

Svoju reprezentaciju smatraju trećom fudbalskom silom Latinske Amerike i vjeruju da će u doglednoj budućnosti uspjeti da pomute slavu trenutno neprikosnovenih "karioka" i "gaučosa".

Možda će vas zanimati

Ponajbolji igrač Meksika Havijer Ernandez Čičarito smatra da je meksičkom fudbalu za brži napredak potrebno da ima više fudbalera u Evropi. Istina, taj broj se godinama uvećava, međutim Meksikanci imaju problem da se izbore za veću minutažu u timovima na Starom kontinentu.

"Bilo bi odlično da razgovaramo ko je najbolji meksički igrač u Evropi ili da nas ima oko sto. Lijepo bi bilo da u jednom trenutku naše istorije imamo igrača poput Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija, Maradone ili Pelea. Želimo biti fudbalska sila, reprezentacija koja će na takmičenjima ići bar do polufinala", rekao je prije nekoliko mjeseci Ernandez u intervjuu za TUDN.

A koliko je zapravo kvalitetna fudbalska liga Meksika gledaoci u regionu mogu se uveriti na programima Arene sport. Od petka 24. jula kreće MX liga i prvi put zahvaljujući regionalnoj sportskoj televiziji biće direktno prenošena na Areninim kanalima.

Prvi prenos uživo biće emitovan u noći petak na subotu za kada je zakazan duel između Nekakse i Tigres UANL. Vrijeme početka je dva ipo sata poslije ponoći. Ako vam se dopadne meksički fudbal, već naredne noći, sledi novi prenos, ovoga puta susret Cruz Azul - Santos Laguna.

Stariji ljubitelji fudbala na našim prostorima verovatno se sećaju Zdenka Mufa, saigrača bivšeg trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića u Janjini, kasnije velike zvezde meksičkog fudbala.

Raspored direktnih prenosa meksičke MX lige:

25. jul
02:30 Necaxa - Tigres, AS1

26.jul
04:00 Cruz Azul - Santos Laguna, AS1

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC