• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne znate ni gdje igra, a zovu ga ''srpski Bernardo Silva''

Autor Dušan Ninković

Nije odigrao ni dvadeset minuta u novom klubu, čiji je član od februara, ali komplimenti pljušte.

 Stefan Čolović Dandalk Premijer liga Irske Izvor: MN PRESS

Morate dobro da pratite domaći fudbal i Superligu Srbije da bi vam bilo poznato ime Stefana Čolovića, momka koji je svojevremeno nosio dres novosadskog Proletera.

Ovaj momak se u februaru preselio u Irsku, obukao dres Dandalka i zbog cijele ove situacije sa korona virusom zaigrao je za taj tim na samo jednom meču. Ali, saigrači ga obožavaju!

Možda će vas zanimati

Kako drugačije objasniti to što ga porede sa Bernardom Silvom, jednim od najboljih fudbalera Mančester sitija, najavljuju ga navijačima kao čudo i tepaju mu nadimkom ''srpski čarobnjak''.

Prvenstvo u Irskoj je počelo, odigrano je pet kola, a Stefan Čolović je samo na posljednjem meču upisao nastup i to u trajanju od 19 minuta. Sada u klubu smatraju da će on biti najveće moguće pojačanje za nastavak sezone.

''Sto posto, on je čarobnjak. Zovemo ga ''srpski čarobnjak'', jer tako igra. On je svjež vazduh kojim nam je potreban za nastavak sezone'', rekao je mladi vezista Dandalka Danijel Keli.

A to što je ''magičan'' mu nisu jedine dobre strane.

''Njegov engleski je odličan, on je veoma dobar momak, malo drugačiji od svega što smo imali ovdje do sada. Mislim da je on najbolji igrač u ligi, tehnički gledano. Vidjećemo kako će to izgledati kada se prvenstvo nastavi. Mene podsjeća na Bernarda Silvu'', rekao je Keli i šokirao novinare u Irskoj.

Komplimenti na račun rođenog Beograđanina su se nastavili, uz obećanje navijačima da će uživati.

''Bilo je ptorebno vrijeme da se privikne, ali je to već uradio. Dobar je na prijateljskim mečevima. Biće naše tajno oružje za nastavak sezone. Mislim da protivnici i ne znaju koliko je dobar. Navijači će ga obožavati'', zaključio je kolega iz veznog reda.

Čolović je počeo u Crvenoj zvezdi, ali se još u omladinskim danima preselio u Rad. Karijera mu je bila turbulentna, pa je tako nosio dres Drine iz Zvornika, Slobode iz Tuzle, Jagodine, Radničkog iz Pirota, Kolubare i na kraju Proletera.

Za Novosađane je odigrao 53 meča u Superligi, uz devet postignutih golova i 12 asistencija.

Nakon pet odigranih kola u Premijer ligi Irske, lider prvenstva je Šamrok Rovers, koji ima maksimalan učinak. Dandalk je jedini poraz upisao baš protiv njih (3:2), pa je sa 12 osvojenih bodova najbliži pratilac nekadašnjem rivalu Partizana na evropskoj sceni.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC