• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo je u pravu! Nema šta ko da se ljuti...

Autor Pavle Knežević

Emocije su jedno, a suvi podaci nešto sasvim drugo

 FK-Partizan-Savo-Milosevic-FK-Napredak-vise-problema-nego-FK-Crvena-zvezda-superliga-fudbal Izvor: MN P'ress

Poslije "generalke" Partizana, Savo Milošević je rekao da je prvi protivnik crno-bijelih u Superligi, kruševački Napredak zadavao više problema njegovom timu od Crvene zvezde.

Naravno, svi su to odmah protumačili kao standardno sportsko "peckanje" "vječitog" rivala, kako se to stalno radi kad su dva najveća srpska kluba u pitanju.

Možda će vas zanimati

Ali, kada se isključe emocije i uključe samo informacije, trener Partizana je potpuno u pravu: Napredak JESTE više namučio crno-bijele od "vječitog" rivala u međusobnim susretima, iako je Zvezda dominantno osvojila tri vezane titule.

Ovo nije usmjereno protiv Zvezde, već "protiv" Partizana, koji zapne najjače što može protiv Zvezde, dok protiv Napretka konstantno "trokira".

Kako navode pedantni statističari sa Mozzartsporta, u četiri meča u kojima je vodio Partizan protiv Napretka, Milošević se samo jednom radovao! I to je bilo kada je Aleksandar Šćekić dao gol u nadoknadi vremena za 2:1. Pored toga ima i remi 2:2, kada je dvaput gubio u Kruševcu, pa se vraćao, kao i dva poraza - na debiju bez datog gola, 0:1 i jesenas u Humskoj kad ni dva pogotka prednosti nisu bila dovoljna, 2:3.

Jednom više Milošević je vodio Partizan protiv crveno-bijelih, ali je bio daleko uspješniji. Poslije startnih 1:2 u prvenstvu na Marakani, uslijedila je pobjeda u finalu Kupa prošle godine 1:0, ligaško slavlje na svom stadionu 2:0, remi bez golova u gostima neposredno prije korone, pa trijumf u polufinalu Kupa prije mjesec i po dana 1:0.

Na posljednje četiri utakmice njegov tim nije primio gol od crveno-bijelih, a od Kruševljana svaki put makar po jedan.

Svi znaju i nije nikakva tajna da Partizan ispada iz prvenstvene trke zbog rezultata u "malim" utakmicama, što je prva stvar koja mora da se mijenja, ali ne treba zaboraviti da je Napredak mučio i Miloševićeve prethodnike, Miroslava Đukića i Zorana Mirkovića.

Svako od njih je imao bar po kiks, koji ilustruje koliko štete je Napredak napravio Partizanu u posljednje četiri sezone, otkako se vratio u Superligu. Od 13 utakmica, od ljeta 2016. do danas, crno-bijeli su dobili tek pet utakmica; četiri puta je bilo neriješeno, a četiri puta su izgubili.

Skor bi bio još gori, ali je Marko Nikolić – baš poslije poraza Ivana Tomića pod Bagdalom – došao da spasi šta se spasiti može i u sezoni uobličenom duplom krunom triput dobio Čarapane iz isto toliko pokušaja.

U istom periodu Partizan je sa Crvenom zvezdom igrao 14 puta, ostvario po šest pobjeda i remija, i samo dva put izgubio.

A pazite sad ovaj podatak: Napredak je u posljednje četiri godine dao Partizanu čak deset golova više od Zvezde!

Od 2016:

Partizan – Napredak:

Utakmica 13 (5-4-4), gol-razlika 25:19

Partizan – Crvena zvezda:

Utakmica 14 (6-6-2), gol-razlika 15:9

"Napredak nam je od kada sam ja na klupi zadao najviše problema, više nego Zvezda".

Nije laž, istina je.

Jasno je da Savo tako želi da podigne "borbenu gotovost" svog tima, "peckanje" rivala je samo "dobrodošli bonus".

(Mondo/Mozzartsport)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC