• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grk za MONDO o detaljima Makedinog ugovora: Zvezda ovo može da plati!

Autor mondo.rs

"Po mom mišljenju - Zvezda može da dovede i boljeg napadača iz Grčke od njega, ali naravno za veći novac", ispričao je za MONDO grčki kolega koji je dobro upućen u kvalitete Federika Makede.

 Grčki novinar - Crvena zvezda može da plati Federika Makedu Izvor: Guliver/Jamie McDonald/Getty Images

/piše: Milutin Vujičić/

Jedan od prioriteta za Crvenu zvezdu u ovom prelaznom roku je da riješi pitanje napadača. Čini se da nijedan od četvorice "špiceva" koje Dejan Stanković ima na raspolaganju ne uliva naročito povjerenje, pa je izbor za novog predvodnika napada spao na dva imena.

Prvo je odavno poznato, Anderson Silva iz Famalikaoa, koga klub iz Portugala ne pušta tako lako, dok je drugo "iskočilo" tokom jučerašnjeg dana i daleko je poznatije - Federiko Makeda iz Panatinaikosa.

Možda će vas zanimati

U pitanju je "jednosezonsko čudo" Mančester junajteda, italijanski napadač koga su proslavila dva gola u prva dva nastupa za "crvene đavole" u kojima im je donio bodove, a koji se poslije mnogo pozajmica potpuno "skrasio" u Panatinaikosu.

Već dvije godine nastupa za "zelene" iz Atine, s kojima ima ugovor na još godinu dana, a Crvena zvezda pokušava da ga primami da se oproba i u Srbiji...

MONDO se o ovom transferu raspitao kod kolege iz Grčke, Hristosa Konstantinidisa sa uticajnog portala "Sport Dog", a na osnovu čijih riječi može da se zaključi da prvak Srbije i te kako može da plati Federika Makedu, posebno ako se uzme u obzir novac koji je izdvojen za Kataija i Kangu.

"Za početak moram reći da je Makeda u sjajnoj formi...", kazao nam je prvo Konstantinidis.

"Mislim da je napravio strašan potez u karijeri kada je odlučio da dođe u Grčku", dodao je grčki novinar uz isticanje podatka da je za dvije sezone u Panatinaikosu postigao 26 pogodaka i zabilježio još osam asistencija, što nigdje prije nije uspio.

"U martu se pričalo da bi mogao da ode u Saudijsku Arabiju ili Tursku, a baš juče kada se pojavila informacija o Crvenoj zvezdi doveden je u vezu sa jednim klubom iz Ujedinjenih Arapski Emirata (Dubai). Takođe, klub je tokom maja probao da ga proda i u MLS ligu, njihov sportski direktor Roka je probao da mu pronađe tim, ali nije uspio u tome".

Koliko bi novca tražio klub iz Atine za njega?

Izvor: Guliver, Alex Livesey/Getty Images Europe

"Panatinaikos želi oko milion evra, ali ne bi propustili priliku i da ga prodaju za manje, oko 800.000 evra. Takođe, nisu tačne informacije da Makeda u Atini zarađuje pola miliona, njegova plata je tek oko 200 hiljada evra", naveo je Konstantinidis brojke koje djeluju ostvarivo za Crvenu zvezdu.

Naime, baš oko 800 hiljada evra se vrti obeštećenje na kome insistira Famalikao za Andersona Silvu, Zvezda pokušava da ga spusti, ali možda bi se zbog toga okrenula i drugom rješenju...

Italijan kome je 29 godina postigao je 15 golova za PAO prošle sezone na 37 nastupa. 

"Vidite, Makeda nije baš 'ubica' pred golom. Dobar dio golova je čak dao sa penala (7), ali je velika opasnost pred golom. Problem je što nije naročito konstantan. Jedan meč je dobar, naredni nije. Moram da priznam da je Panatinaikos izvukao najpozitivnije stvari od njega. Makeda je fudbaler koji traži loptu u kaznenom prostoru. Ako je dobije - zna da dribla, ima snažan udarac...", naveo je grčki kolega.

"Po mom mišljenju - Zvezda može da dovede i boljeg napadača iz Grčke od njega, ali naravno za veći novac", kazao je Konstantinidis, a nije bilo potrebno postavljati dodatno pitanje.

"Recimo i Serhio Arauho i Nelson Oliveira iz AEK-a su bolji od Federika Makede".

Zbog čega uopšte Panatinaikos želi da proda Makedu, ako se pokazao kao dobar?

Ovako je igrao u Panatinaikosu...
Izvor: YouTube/Vasilis Zaf

"Oni imaju sada u napadu i Karlitosa kao opciju, a Panatinaikosu je potreban novac. Ako dobiju solidnu ponudu za njega - sigurno će ga prodati. Takođe, novi trener Pojatos želi svoje igrače, a moram da kažem da i Makeda želi bolji ugovor od ovog koji ima", zaključio je naš sagovornik.

Federiko Makeda je ponikao u školi Lacija i već kao tinejdžer se preselio u Mančester junajted za koji je debitovao na fantastičan način, ali u nastavku karijere nije imao mnogo svetlijih trenutaka od trenutka radosti sa zvijezdama "crvenih đavola".. Igrao je još za Sampdoriju, KPR, Štutgart, Donkaster, Birmingem, Kardif, Notingem forest, Novaru i naposletku za PAO.

Da li je vrijeme da na spisak zemalja u kojima je igrao upiše i Srbiju? Vidjećemo uskoro...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC