• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Top 10 pretrage u fudbalu: Izvjesni Mesi i Ronaldo, pa KANGA!

Autor mondo.rs

Strijelac "onog" gola Krasnodaru nalazi se u deset najčešćih pretraga na "Transfermarktu", a prvo mjesto nije ništa manje zasluženo.

 Kanga u Top 10 pretraga Transfermarkt Izvor: MN PRESS

Stefan Švab -najčešće je pretraživan pojam ovog mjeseca u beskonačnoj bazi podataka portala "Transfermarkt", pouzdanom, funkcionalnom, ažurnom i besplatnom alatu prosječnog fudbalskog entuzijaste.

Riječ je o pomalo podgojenom kapitenu Rapida, kojem prekosutra ističe ugovor sa zeleno-bijelima iz Beča, a to je ujedno i osnovni razlog tako visokog plasmana za jednog 29-godišnjaka sa 60 sekundi internacionalnog iskustva u karijeri.

Možda će vas zanimati

Izvor: Guliver, Ian MacNicol/Getty Images Europe

Univerzalac sredine terena pominje se u vestima u tri različite zemlje, bez obzira na činjenicu da ima jedan minut na terenu u reprezentaciji Austrije - odigran prije šest godina u prijateljskoj utakmici sa Urugvajom - kao i što od ulaska u seniorski fudbal 2009. nije nastupao ni za jedan klub van Austrije.

Švab je "odrastao" u školi Salcburga, ali nije bio dovoljno dobar za standarde najdominantnijeg kluba u zemji, pa je pozajmljivan prvo Lustenau, a onda i Admiri Vaker, koja je potom odvojila 200.000 evra za otkup njegovog profi ugovora. Tri godine kasnije, 2014, za duplo više novca prešao je u redove najtrofejnijeg austrijskog kluba, a na pragu četvrte decenije života u prilici je da bira: Bristol siti, PAOK, Blekburn, Leće i KPR pokušavaju da ga dovedu.

Posljedica? Laskavo prvo mjesto po broju pretraga, odmah iznad dvojice budućih superstarova.

Nećemo se dugo zadržavati na njima, dovoljno znate:

2. Kai Haverc, 21 godina, 189 centimetara, Nijemac, 17 golova i devet asistencija na 43 nastupa ove sezone, a već 45 pogodaka i 31 asistencija za Leverkuzen od debija;

3. Džejdon Sančo, 20 godina, 180 centimetara, Englez, po 20 golova i asistencija na 44 nastupa u sezoni 2019/20, a 34 gola i 43 asistencije do sada za Borusiju, u koju je stigao prije tri godine očajnom procjenom "stafa" Mančester sitija za svega osam miliona evra;

Obojici ističu ugovori u junu 2022, obojica su se "upisala" u dresovima reprezentacija, za obojicu je lakše nabrojati klubove koji ne žele da ih dovedu. Sve jasno.

Međutim...

"KANGE NEMA TAMO GDJE NEMA PARA..."

Izvor: MN PRESS

Mesiju ugovor ističe 2021, Ronaldu 2022. godine. Argentinac bi u januaru postao slobodan u izboru nove sredine.

Dok se na naredne dvije pozicije nalaze prilično anonimni veterani, izvjesni Leo Mesi iz Barselone (33 godine, 70 golova za Argentinu, 633 za Barselonu, šest "Zlatnih lopti", plata od 50 miliona evra neto po sezoni i bonus od 20 miliona za "ogroman doprinos" klubu), kao i Kristijano Ronaldo iz Juventusa (35 godina, 99 golova za Portugaliju, 118 za Junajted, 450 za Real Madrid i 63 za Juve, uz titulu prvaka Evrope i pet "Zlatnih lopti" i platu od 31 miliona evra godišnje), na šestoj poziciji je dobro poznato fudbalsko ime - Gelor Kanga!

Gabonac se vratio u grupu najtraženijih igrača planete nakon što mu je 30. juna ove godine istekao ugovor sa Spartom, nakon čega je odbio i pregovore o njegovom nastavku i "iskulirao" okupljanje i početak priprema za sezonu 2020/21. Uvređen ponudom koju je dobio poslije dvije i po godine od dolaska u Češku, strijelac jednog od najvažnijih golova u novoj istoriji Crvene zvezde okrenuo se inostranstvu i, sudeći prema poslednjim informacijama, izabrao novog poslodavca.

"Želim da igram za Trazbonspor", navodno je citat 29-godišnjaka iz Ojema, o čijoj karijeri se brine francuska agencija "Luis Denolle".

Kolege iz Praga pokušavale su da dobiju informaciju o Kanginoj budućnosti pozivom na broj ove agencije i dobili izjavu neimenovanog sagovornika, koji je poručio da njihov klijent nije zainteresovan za "1+1 saradnju". To je objavljeno uz konstataciju da "Kange nema tamo gdje nema novca".

Ideja Sparte, u periodu surove dominacije najvećeg rivala Slavije, bila je da Kanga potpiše ugovor na godinu dana uz opciju na još godinu, koja bi bila aktivirana automatski kada Gabonac odigra 75 odsto utakmica za klub naredne jeseni. Prevedeno na srpski, ponudili su mu ugovor od kog bi imali profit od njegovog transfera do kraja ljetnog prelaznog roka.

Izgleda da će i navijačima češkog velikana, kao i ostalima zainteresovanim za njegove brojke (8/14 na 82 nastupa za Rostov, 13/21 na 59 za Zvezdu, 31/16 na 81 za Spartu), ostati samo pretraga u "Transfermarktu".

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u januaru 2018. zaradila milion evra od prodaje vještog driblera, koji je golom Krasnodaru "sa pola terena" najavio prekid najcrnje serije sezona bez učešća u evro-kupovima i označio početak nezapamćenog slavlja zvezdaša.

Kada se popeo na prečku i zaplakao pred sjeverom, i dalje je bio visok 169 centimetara, ali je veoma porastao u očima navijača crveno-bijelih.

I Zvezda se ovog ljeta interesovala za Kangu, ali se iz gore navedenog može zaključiti zbog čega je malo vjerovatno da će se još jedan as iz "Grofove" generacije vratiti u Ljutice Bogdana ovog ljeta.

Iza Kange, u julskoj "Top 10" grupi ostala su još neka slavna fudbalska imena: Adam Lalana, Trinkao i Dejan Lovren.

Englez će uskoro "nestati sa radara", jer je potpisom trogodišnjeg ugovora sa Brajtonom prebrinuo "brigu za porodicu" i kao slobodan igrač napustio klupu Liverpula, Portugalac verovatno i sam razmišlja gdje će na pozajmicu nakon što se, takođe, vjerovatno i sam iznenadio otkud on u Barseloni za 31 milion evra.

Ovaj 20-godišnji krilni napadač, sa devet golova i 14 asistencija na 40 nastupa za Bragu ove sezone, još zimus je šarnuo ugovor sa Kataloncima, čiji je igrač zvanično postao prekjuče. Pretpostavljamo da je armija Barsinih "sosiosa" pohrlila na dobro poznatu adresu da sazna nešto više o momku koji možda nikada neće doživjeti da zaigra sa Mesijem.

Na začelju nalazi se još jedan veteran kojeg je Liverpul pošteno "udomio" i zaradio 8,5 miliona evra pritom. Lovrenov prelazak u Zenit u 32. godini, poslije svega 15 nastupa za "redse" u sezoni 2019/20, biće ozvaničen početkom avgusta, kada i u Rusiji počne "poremećen" ljetni prelazni rok.

Tada će se već neki drugi pojmovi ukucavati u "vruću" pretragu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC