• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina 20/21: Može li Lalatović da razdvoji "večite" u Superligi?

Autor Milutin Vujičić

Najvažnija stvar je da je ekipa ostala na okupu, posle dugo vremena nije se menjao ni trener, pa tako u Vojvodini maštaju da naprave i veći uspeh od prošle sezone... Da li je to moguće?

 [Vojvodina 20/21]: Može li Lalatović da razdvoji "večite" u Superligi? Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

/piše: Milutin Vujičić/

Vojvodina u novu sezonu u Superligi, koja će se igrati u drugačijem sistemu uz dosta izmena pravila, ulazi osokoljena osvajanjem trofeja Kupa Srbije.

Možda će vas zanimati

"Stara dama" je osvojila jedan od dva najvažnija trofeja na domaćoj sceni, sačuvala najveći deo ekipe na okupu, a sada planiraju da naprave i korak više. Hemija unutar tima je odlična, postoje neke nerešene stvari oko rukovodstva, ali to trenutno ne opterećuje Nenada Lalatović i njegove igrače...

"Uvek je dobro imati cilj, meni je sada da razdvojimo Zvezdu i Partizan na tabeli, ako je to moguće da se borimo za prvo mesto - što da ne?", poručio je šef stručnog štaba Vojvodine pred početak priprema kazavši da je svestan da će mnogi pomisliti da "previše mašta", ali da je u prirodi čoveka da mašta i sebi zacrtava ciljeve koji možda ne deluju toliko realno.

Vojvodina je poslednji put uspela da se "umetne" između Zvezde i Partizana još 2009. godine, a videćemo kako će na njihova izdanja uticati i kvalifikacije za Ligu Evropu.

To ne bi trebalo da bude preveliko opterećenje, posebno pošto počinju od drugog kola, možda čak i od trećeg, dok će za razliku od prethodnih godina po rundi biti odigrana samo jedna utakmica, što čak može i da bude prednost Novosađana.

Vojvodina će tako imati istorijsku šansu da uđe u grupnu fazu Lige Evrope, međutim i da se to ne desi - niko u Novom Sadu neće biti razočaran. I da "stara dama" ne razdvoji Partizan i Zvezdu, ni to neće biti dočekano kao neuspeh, prosto zbog istorijskih uspeha "večitih" i razlike u budžetima, ali sve što odskoči iz kolotečine domaćeg fudbala obradovaće navijače "lala".

Baš kao Kup Srbije koji su mnogi videli u rukama Crvene zvezde i Partizana...

ŠTA JE BILO TOKOM PRIPREMA?

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Desetak dana posle finala u Nišu počele su pripreme Vojvodine koje su bile najneobičnije do sada. Planiran je odlazak na Zlatibor, ali se od toga odustalo zbog epidemiološke situacije na zapadu Srbije, tako da su igrači "stare dame" sve vreme trenirali u svojoj bazi u Veterniku.

Interesantno, Vojvodina nije odigrala nijedan prijateljski meč, makar zvanično, otkazana je i jedina zakazana provera protiv Bečejaca, ali to ne bi trebalo da predstavlja problem.

Vojvodina je prvo radila dvaput dnevno, da bi to postepeno smanjivala, a dok su igrači dolazili na treninge dešavale su se promene u rukovodstvu. Prvi čovek kluba Vojislav Gajić podneo je ostavku zbog "previše poslovnih obaveza", trenutno ga menja vršilac dužnosti Dragoljub Samardžić, a situacija oko mesta predsednika rešiće se tek nakon što budu dozvoljena okupljanja koja bi omogućila održavanje redovne sednice Skupštine.

Neizvesno je da li će Gajićeva ostavka biti usvojena, odnosno da li će ga saradnici ubediti da ostane na tom mestu, a još manje je izvesno ko će ga naslediti na ovoj funkciji.

POJAČANJA I ODLASCI TOKOM LETA

Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Za sada nije bilo mnogo "prometa" u Novom Sadu, ali pred nama je još mnogo vremena da se igrački kadar promeni i "zaokruži" jer je fudbalska pijaca u Srbiji otvorena do 5. oktobra.

Od značajnijih odlazaka iz Vojvodine vredi napomenuti transfer golmana Emila Rockova u Fehervar, za oko 350 hiljada evra, dok je ugovor raskinut sa Jovanom Kokirom od koga se očekivalo mnogo više kada je pod oznakom "bomba" stigao iz Partizana lane.

Klub je privremeno napustio i Mihajlo Nešković (pozajmica u Inđiju), dok su za sada dvojica fudbalera pojačala redove Novosađana.

To su štoper Vladimir Kovačević (27) i zadnji vezni Novica Maksimović (32), a neće im biti potrebno mnogo vremena za uigravanje jer su već igrali pod Nenadom Lalatovićem u Vojvodini - i to odlično - i sigurno će predstavljati pojačanja, posebno kako sezona bude odmicala.

Vojvodina je za sada sačuvala Mirka Topića i Petra Bojića, videćemo da li će odoleti ponudama do kraja leta, dok se trenutno traži još jedan novajlija - u ofanzivnom delu veznog reda.

KAKO ĆE IGRATI VOJVODINA?

Izvor: MN PRESS

S obzirom na to da je Vojvodina zadržala okosnicu tima, odnosno u startnih 11 će za početak samo "uskočiti" golman Nikola Simić, kao i to da je šef stručnog štaba posle duuugo godina ostao isti - ne očekuju se velika odstupanja u odnosu na prošlu sezonu.

"Stara dama" će igrati sa četvoricom pozadi (ako je potrebno "zatvoriti" meč i sa petoricom), Drinčićem i Topićem ispred zadnje linije, potom dva hitra krila, napadačem koji pretežno "igra leđima" i ofanzivnim veznim na kome je dužnost da na kreativan način poveže sve redove, što je sistem koji smo i najčešće gledali kod Nenada Lalatovića.

Glavna "osovina" tima Nikola Drinčić i pored toga što ima 36 godina i dalje igra fantastično, ali će ga ovoga puta verovatno morati i odmarati, pa je zato doveden i Novica Maksimović.

Vojvodina je prošle sezone, posebno posle odlaska Bojana Matića, imala problema sa realizacijom, tako da se od Momčila Mrkaića očekuje više golova, dok je sada potpuno spreman i Nemanja Čović, jedan od važnijih igrača tokom prolećnog dela prošle sezone.

Na vezisti Petru Bojiću, koji je blistao u finalu Kupa Srbije, biće veliki teret da održi formu koju je prikazivao lane, a njegove dobre partije neophodne su Voši da bi ostala na istom nivou.

Kao i do sada kod Lalatovića, najveća očekivanja su od odbrane, koja se skoro nije menjala!

NA KOGA TREBA OBRATITI PAŽNJU?

Izvor: MN PRESS

Zbog novog pravila u srpskom fudbalu, da dvojica mladih igrača moraju da počnu utakmicu, jasno je da će trojica najtalentovanijih fudbalera Vojvodine imati veću minutažu nego inače.

Tako će više prostora u dresu novosadskog tima imati pre svih Mirko Topić, Mladen Devetak i Dejan Zukić, a upravo bi na poslednjeg trebalo obratiti pažnju pošto je u finišu prošle sezone pokazao da Nenad Lalatović i te kako može da računa na njega.

Zukić je postigao šest golova u svim takmičenjima, upotrebljiv je na više pozicija u napadu, a za njega postoji interesovanje iz Grčke, pa se očekuje da ga Vojvodina "više stavi u izlog".

Mirko Topić je odigrao fantastičnu jesen, da bi zbog povrede u drugom delu "pao u drugi plan", tako da ćemo videti da li će u ovoj sezoni uspeti da održi isti nivo dobrih igara zbog kojih je skrenuo pažnju Sevilje, ali i brojnih drugih klubova...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC