• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski sutra protiv povratnika: "Željno smo čekali, od starta maksimalno"

Autor mondo.ba/Fena

Mostarci će na svom stadionu ugostiti Olimpik

 1. kolo m:tel Premijer liga BiH Zrinjski Olimpik Žižović Bilbija Izvor: Foto FENA/Ivan Rozić

Nakon gotovo pet mjeseci bez takmičarske utakmice, fudbaleri Zrinjskog u prvom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, u subotu, na stadionu pod Bijelim brijegom, dočekuju sarajevski Olimpik.

Trener domaćih Mladen Žižović ističe da se početak prvenstva već dugo iščekivao.

"Imali smo samo četiri takmičarske utakmice u ovoj godini i svi smo priželjkivali početak nove sezone, koji je sada tu i nadamo se kako će ovo ludilo vrlo brzo proći ili bar da ćemo se priviknuti na njega i da neće biti prekidanja prvenstva te da ćemo sve svoje sportske aktivnosti moći odraditi na terenu", rekao je Žižović.

"Plemići" su u pripremnom periodu odigrali šest utakmica.

"Zabilježili smo pet pobjeda i jednu neriješenu utakmicu, ali to apsolutno ništa ne znači jer je u prijateljskim utakmicama drugačiji pristup nego u prvenstvu, koje kreće sutra, u kojem se takmičimo za bodove i u kojem će svaki igrač morati što prije da se prilagodi, što će biti vrlo teško nakon pet mjeseci bez takmičarskog naboja. Na nama je da ih razdrmamo i zabilježimo dobre rezultate u ovoj sezoni."

Ambicije kluba uvijek su iste.

"Bez obzira ko bio trener i ko nosio dres ovog kluba, ambicija je apsolutno maksimalno mogući učinak tokom prvenstva i Kupa, kao i jedan iskorak u Evropi koji Mostar željno iščekuje. Pokušaćemo i nadamo se da će ova generacija u ovoj sezoni to uspjeti priuštiti ovom klubu", istakao je Žižović, dodavši da očekuje nikad zanimljivije prvenstvo.

Izvor: FENA/Ivan Rozić

"Svi klubovi najavljuju Evropu i pokušavaju da naprave iskorak u tom rezultatskom smislu, a osim četiri-pet ekipa koje su pri vrhu, a to su Zrinjski, Sarajevo, Široki Brijeg i Željezničar, ove sezone nas sigurno očekuje i vrlo jaki Borac, Tuzla siti, Velež, standardno dobri Radnik i drugi", rekao je Žižović.

Ističe kako je prvi protivnik Olimpik ekipa koja već dugo igra zajedno i koja će na stadion pod Bijelim brijegom sigurno doći motivisana.

"Imaju nekoliko premijerligaških igrača predvođeni Zebom, Muminovićem, Hadžanović i Hadžićem i sigurno će doći s jakom voljom i željom da ne izgube i pokažu kako još nisu za 'staro željezo', ali mi imamo svoju računicu i vidjećemo kako će to izgledati."

Što se tiče stanja u ekipi, Žižović je naveo da nekoliko igrača nije u optimalnoj formi.

"To je jasno i evidentno i potrebno nam je malo sreće u prva dva ili tri kola da rezultat ne trpi i pokušaćemo te igrače dovesti na jedan nivo na kojem će biti konkurentni ovim momcima koji imaju gotovo sve treninge. Sutra sigurno neće nastupiti Josip Radoš koji se povrijedio malo teže nego što smo mislili, ali očekujem da će svi ostali igrači biti na raspolaganju", ističe Žižović.

Izvor: Foto FENA/Ivan Rozić

Napadač Zrinjskog Nemanja Bilbija ističe da cijela ekipa jedva čeka da istrči na teren nakon ovako duge pauze.

"Iza nas je šest-sedam nedjelja priprema, jedva čekamo da izađemo na teren i radimo ono što najbolje znamo, a to je igranje fudbala i mislim da smo spremni da sutra pokažemo da smo spremni. Neki ciljevi su stvarno veliki, a to su osvajanje i Kupa i prvenstva, ali zbog svega što se događalo u prethodnih nekoliko mjeseci moramo ići utakmicu po utakmicu, što bolje se pripremiti i ostvariti dobre rezultate", istakao je Bilbija.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota, 1. avgust:

Sloboda - Radnik (17.30)
Borac - Mladost (18.00, Arena Sport)
Zrinjski - Olimpik (20.00)
Željezničar - Velež (20.30, Arena Sport)

Nedjelja, 2. avgust:

Krupa - Sarajevo (17.30, Arena Sport)
Široki Brijeg - Tuzla siti (20.00, Arena Sport)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC