• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo na startu dočekuje Velež: "Nedostaje par igrača, ali ne i motiva!"

Autor mondo.ba

Utakmica se igra u subotu uveče na Grbavici

 mtel Premijer liga Željezničar Velež Amar Osim prvo kolo najava Izvor: Anadolija/Damir Hajdarbašić

Fudbaleri sarajevskog Željezničara će u prvom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, u subotu sa početkom u 20.30 časova, ugostiti ekipu mostarskog Veleža.

U prošlom odmjeravanju snaga dva tima na Grbavici, trijumfovali su "rođeni" rezultatom 0:2, na šta je, u najavi utakmice, podsjetio i trener domaćeg tima Amar Osim.

Možda će vas zanimati

"Definitivno, poželjeli smo se takmičarskih utakmica. Uskoro će biti pet mjeseci od posljednje zvanične utakmice, a takmičarski mečevi i jesu ono zbog čega se bavimo ovim poslom. Svjesni smo, takođe, i težine zadatka koji nas očekuje, iz više razloga. Prije svega, zato što igramo protiv neugodnog protivnika koji u posljednje vrijeme nama ne leži, ali i zbog toga što je u pitanju prva utakmica i niko ne zna tačno na čemu je. Ta prva utakmica uvijek nosi stvari koje teško mogu da se planiraju ili predvide. Imali smo, naime, u posljednjih par dana nekoliko pehova i ne znamo tačno u kakvom ćemo sastavu nastupiti i to je bilo neplanirano. U posljednjih sedam dana izgubili smo tri-četiri igrača, neke definitivno za utakmicu, neki su roviti i upitni, što nije bilo nešto na šta smo mogli da računamo. Zbog svih tih stvari, mi očekujemo tešku utakmicu, ali spremni smo. Pripremamo se za to već pet skoro pet mjeseci i nadam se da ćemo u subotu uveče biti motivisani kako treba i da ćemo ostvariti najbolji mogući rezultat", rekao je Osim.

Njegovi izabranici bilježili su veoma dobre rezultate tokom priprema, ali Osim "spušta loptu na zemlju".

"Igrali smo protiv par federalnih prvoligaša, gdje je bilo realno da ćemo pobijediti. Igrali smo tri-četiri utakmice protiv ekipa iz našeg ranga, sa timovima koji su, u principu, sa nama 'tu negdje', tako da ne treba oko toga stvarati neku specijalnu euforiju. Vidjećemo u subotu gdje smo, šta smo, ali ne samo u subotu, s obzirom da uvijek kažem da će biti potrebna dva-tri kola da se vidi stanje ekipa. Prva utakmica je specifična, ali nakon par kola već će se znati ko gdje, u kakvoj je formi i šta je ko radio za vrijeme ove velike pauze, tako da ćemo i mi vjerovatno tad više znati."

Na oprez poziva i vezista Sarajlija Damir Sadiković, koji se u februaru 2019. godine vratio u Željezničar iz tabora Mladosti.

"Atmosfera je dobra od početka priprema, dok je korona trajala atmosfera je uvijek bila tu. Ekipa Veleža je uvijek neugodna, znamo koliko smo imali problema sa njima u posljednja dva meča, a kasnije se ispostavilo da smo nakon duela sa njim izgubili i titulu, iako nismo u tom trenutku mogli da pretpostavimo da će doći do prekida lige. Međutim, šta je, tu je, počinje nova sezona, prva domaća utakmica, nažalost bez navijača, i to je za nas, ali i za sve, novi ambijent na koji ćemo morati što prije da se prilagodimo, tako da što prije to učinimo, to će biti bolje za nas. Međutim, i pored toga, mi smo Željo i moramo da startujemo što je moguće bolje, odnosno da ne gubimo bodove", rekao je Sadiković.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota, 1. avgust:

Sloboda - Radnik (17.30)
Borac - Mladost (18.00, Arena Sport)
Zrinjski - Olimpik (20.00)
Željezničar - Velež (20.30, Arena Sport)

Nedjelja, 2. avgust:

Krupa - Sarajevo (17.30, Arena Sport)
Široki Brijeg - Tuzla siti (20.00, Arena Sport)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC