• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodićevi "vukovi" na ozbiljnom ispitu na startu sezone

Autor mondo.ba

Sarajevski Olimpik vratio se u Premijer ligu BiH, a novu sezonu otvoriće na gostovanju u Mostaru ekipi Zrinjskog (subota, 20 časova).

 Zrinjski - Olimpik najava mtel Premijer liga BiH 1. kolo Darko Vojvodić Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Sarajevski Olimpik vratio se u Premijer ligu BiH osvajanjem šampionske titule u Federaciji BiH, a u prvom kolu novog prvenstva imaće izuzetno zahtjevno gostovanje u Mostaru.

Trener "vukova" Darko Vojvodić svjestan je da je Zrinjski favorit u ovom duelu, ali će sigurno povratnik u društvo najboljih nastojati da ostavi što bolji utisak na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Možda će vas zanimati

"Mi nismo neko ko može prijetiti Zrinjskom. Oni su višestruki prvaci BiH, ozbiljna ekipa, ozbiljni igrači i trener. Ali ako me pitate plašimo li ih se, odgovorno vam kažem niti jednog momenta ih se ne plašimo", jasan je Vojvodić.

Pandemija korona virusa donijela je brojne promjene. Gledalaca na utakmicama Premijer lige BiH neće biti, dok će se utakmice odvijati u potpuno drugačijim okolnostima nego ranijih sezona.

"Sve je nekako novo i iskreno za mene nema smisla. Igranje bez publike, nije igranje. Igranje sa ovim nekim mjerama, više me podsjeća na moranje, nego na zadovoljstvo koje budi fudbal u nama. Igranje pod nadzorom gasi emociju, a znamo da je fudbal igra emocija. Pomalo nas pretvaraju u robote, što generalno nije dobro. Nadam se da će se vrlo brzo pronaći vakcina i da ćemo se svi vrlo brzo vratiti izvornom fudbalu, a to je: navijači na tribinama, a fudbaleri i treneri na terenu", naglasio je trener Olimpika.

Prošle godine Olimpik je osvojio šampionsku titulu u Prvoj ligi Federacije BiH, a sarajevski tim sada očekuju daleko ozbiljnjiji rivali.

"Naš prvenstveni cilj je opstanak i stabilizacija kluba. Jako je teško kad dođete iz nižeg ranga zadržati premijerligaški status. Biće uspona i padova, pa će nam trebati strpljenja. Bojim se ako ne budemo imali strpljenja, da ćemo srljati iz greške u grešku. Jednostavno svi zajendo u klubu moramo biti strpljivi. Liga je zahtjevna i sa par dobrih rezultata, možete biti gore, ali i sa par loših možete biti na dnu tabele", jasan je Vojvodić.

Vojvodić smatra da će, kao i prošle sezone, sarajevski timovi biti favoriti za najviši plasman, a tu su i ekipe koje su izborile plasman na međunarodnu scenu.

"U našoj ligi favoriti su uvijek znani. To je svakako Sarajevo koje je odbranilo titulu, Željezničar koji ima dobru ekipu, Zrinjski koji je uvijek sjajan. Tu je i Borac koji je čini mi se nikad jači u svakom pogledu. Dodao bih još i Široki Brijeg i Tuzla siti, koji su preboljeli 'dječije bolesti' i mislim da su zreli za nešto više, posebno Tuzla siti", rekao je na kraju Vojvodić.

Izvor: Promo/FK Olimpik Sarajevo

Kapiten premijerligaša sa "Otoke" Adnan Osmanović ističe da je tim spreman za premijerligaške izazove.

"Zrinjski je ekipa koja je uvijek kvalitetna. Godinama su u vrhu bh. fudbala, višestruki su prvaci BiH i to govori o njima. Na nama je da odigramo što bolju utakmicu i Premijer ligi BiH se prikažemo u što boljem svjetlu", rekao je Osmanović.

Duel u Mostaru biće odigran u subotu od 20 časova.

Izvor: MONDO Ilustracija - Bojan Jakovljević

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota, 1. avgust:

Sloboda - Radnik (17.30)
Borac - Mladost (18.00, Arena Sport)
Zrinjski - Olimpik (20.00)
Željezničar - Velež (20.30, Arena Sport)

Nedjelja, 2. avgust:

Krupa - Sarajevo (17.30)
Široki Brijeg - Tuzla siti (20.00, Arena Sport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC