• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćiro i zvanično: U Evropi nema boljeg golgetera od Imobilea!

Autori mondo.ba Autori Fena

Napadač Lacija ove sezone postigao 35 golova.

 Ćiro Imobile Zlatna kopačka Evrope 2020 Izvor: Gulivet/Getty Images/Paolo Bruno

Napadač Lacija Ćiro Imobile zvanično je najbolji strijelac Evrope, odnosno dobitnik Zlatne kopačke 2020, pošto Kristijano Ronaldo nije u konkurenciji za večerašnji meč Juventusa i Rome.

Ronaldo je jedini igrač koji je teoretski mogao prestići Imobilea na listi strijelaca s obzirom na to da je postigao četiri pogotka manje od napadača Lacija, koji je u ovoj sezoni 35 puta tresao protivničke mreže.

Možda će vas zanimati

No, trener "stare dame" Mauricio Sari odličio je da odmori Ronalda za posljednji meč u Seriji A protiv Rome, kako bi što spremnije dočekao nastavak Lige šampiona i revanš osmine finala protiv Liona 7. avgusta (Francuzi u prvom meču slavili 1:0).

To znači da će Imobile završiti sezonu kao najbolji strijelac u Evropi s minimalno 35 golova, ispred Roberta Levandovskog iz minhenskog Bajerna, koji je postigao 34.

On je treći Italijan koji je osvojio ovu titulu, Luke Tonija, koji je sa 31 golom u sezoni 2005/06 bio najefikasniji, te Frančeska Totija godinu dana kasnije, koji je postigao 26.

Lionel Mesi iz Barselone u posljednje tri godine osvajao je Zlatnu kopačku, a njegov timski kolega Luis Suarez u sezoni 2015/16.

Večeras, na zatvaranju sezone u duelu sa Napolijem (20.45), Imobile takođe može izjednačiti ili oboriti rekord Serije A po broju postignutih golova u jednoj sezoni, s obzirom na to da mu nedostaje jedan pogodak da dostigne Gonzala Iguaina, koji je 2016. dok je igrao za Napoli postigao 36 golova.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC