• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Krupe pred Sarajevo: Opasnost prijeti sa svih strana

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Zoran Marić svjestan da je aktuelni šampion apsolutni favorit u premijernom duelu nove sezone m:tel Premijer lige BiH (nedjelja, 17.30), ali smatra da fudbaleri Krupe mogu da pariraju Sarajlijama.

 Trener Krupe Zoran Marić pred Sarajevo: Opasnost prijeti sa svih strana 1. kolo mtel Premijer liga Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Povratničku sezonu u m:tel Premijer ligi BiH fudbaleri Krupe počinju domaćom utakmicom protiv najtežeg mogućeg rivala, aktuelnog šampiona Sarajeva.

Duel u Krupi na Vrbasu, koji je na programu u nedjelju od 17.30 časova, ekipa iz Krupe na Vrbasu dočekuje spremna, te iako su Sarajlije favoriti, šef stručnog štaba Zoran Marić smatra da njegov tim ima šanse u ovom dvoboju.

Možda će vas zanimati

"U goste nam stiže šampion države, kojeg odlikuje skup kvalitetnih pojedinaca. Kad to kažem, onda mislim na skup koji je mnogo veći od 11-12 igrača, što znači da imaju izuzetno veliku koncentraciju kvalitetnih pojedinaca sažetih u jednu ekipu. Nije sporno da nas čeka veoma teška utakmica, ali s obzirom da igramo na domaćem terenu, šanse postoje. Iako je Sarajevo favorit, pod uslovom da budemo pravi, preuzmemo odgovornost i savladamo pritisak, zašto da se ne nadamo remiju ili čak i pobjedi?", naglasio je trener Krupe.

Stadion u kanjonu Vrbasa "dotjeran" je u potpunosti, travnata podloga je zamijenjena i sve je spremno za nove premijerligaške izazove.

"Teren je nov i na njemu smo uspjeli da odradimo samo dva treninga. Ipak, on će biti u najboljem redu, a najveći problem predstavljaće nam temperatura, jer nema sumnje da će u 17.30 biti izuzetno vruće. Za zahtjevnu utakmicu, biće to problem i nama i njima", istakao je Marić.

Suvišno je trošiti riječi o kvalitetu sarajevskog tima, čega je svjestan i iskusni stručnjak na klupi Krupe.

"Opasnost prijeti sa svih strana. Nije bitno da li je to Ahmetović, Rahmanović ili neko drugi, trenutak inspiracije može da bude presudan za meč. Bez obzira kojih 11 igrača se nađe na terenu, kvalitet im ne opada", zaključio je Marić, koji za sutrašnji meč neće moći da računa na Marka Golubovića, koji ima problema sa zadnjom ložom.

Kapiten šampiona Republike Srpske Nikola Dujaković ističe da on i njegovi saigrači s nestrpljenjem čekaju početak borbe za premijerligaške bodove.

"Željno iščekujemo sutrašnji meč, jer svi smo se uželjeli takmičarskih utakmica. Dolazi nam aktuelni šampion, koji će i ove godine biti jedan od glavnih kandidata za titulu. Radi se o iskusnoj i kvalitetnoj ekipi. Iako su oni veliki favoriti, i mi ćemo tražiti svoju šansu. Dobro smo radili, pripremali se i ako ponovimo igre iz pripremnog perioda i nastavimo sa izdanjima od prošle godine, možemo se nadati pozitivnom rezultatu", optimista je Dujaković.

Premijerligaši će morati da se prilagode aktuelnoj situaciji i izostanku publike na tribinama.

"Iako nema publike, igramo na svom terenu. Još smo u fazi adaptacije na novi teren, ali je on mnogo bolji nego ranije, tako da će nam biti lakše da igramo. Nedostatak gledalaca sigurno će više uticati na velike ekipe, koje prati više publike, ali i nama će nedostajati naši navijači, koji su nam pružali veliku podršku proteklih sezona. Ali, moramo se navikavati na to. Biće neobično, ali šta je, tu je", rekao je Dujaković.

Glavni sudija na meču Krupa - Sarajevo biće Mateo Musa iz Čitluka, a pomagaće mu Amer Macić iz Mostara, te Jure Musa, takođe iz Čitluka.

Četvrti sudija biće Dražen Marić iz Bijeljine, posmatrač suđenja Dragan Vasiljević iz Doboja, dok će za bezbjednost biti zadužen Branislav Puhalac.

Novost na bh. terenima je i prisustvo medicinskog službenika, a duel u Krupi na Vrbasu povjeren je dr Mustafi Avdagiću.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO:

Subota, 1. avgust:

Sloboda - Radnik (17.30)
Borac - Mladost (18.00, Arena Sport)
Zrinjski - Olimpik (20.00)
Željezničar - Velež (20.30, Arena Sport)

Nedjelja, 2. avgust:

Krupa - Sarajevo (17.30)
Široki Brijeg - Tuzla siti (20.00, Arena Sport)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC