• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odlična na premijeri: "Magiko" zaplesao, penal, pa bomba!

Autor mondo.rs

Dejan Stanković će imati mnogo razloga za zadovoljstvo pošto je Crvena zvezda bila izuzetno agilna i raspoložena u prvom meču sezone protiv Novog Pazara. Laka pobeda koja je mogla da bude i ubedljivija.

 Superliga 1 kolo Crvena zvezda - Novi Pazar 3-0 Izvor: Mondo/Goran Sivački

Crvena zvezda je bez mnogo muke pobedila Novi Pazar na "otvaranju" nove sezone Superlige pokazavši da se vrlo dobro pripremila prethodnih nedelja za napad na četvrtu uzastopnu titulu.

Prva tri boda od potencijalnih 114 obezbeđena su već u uvodnim trenucima meča na praznoj "Marakani". Prvo je u 8. minutu magiju pokazao povratnik Katai asistiravši za debitanta Spiridonovića, da bi već u 13. nakon penala nad Tomaneom - gol sa "kreča" upisao i Ivanić.

Zvezda je bila drastično bolja u ostatku utakmice, došla do trećeg gola preko Vulića iz slobodnjaka u 81. minutu za konačnih: Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0 (2:0).

Stanković je bio primoran da od starta koristi dvojicu U21 igrača, odlučio se na štopera Erakovića i vezistu Nikolića, a sudeći prema njihovim prvim partijama u novoj sezoni - čini se da će imati veliku minutažu i to ne samo zbog pravila.

Ipak, sve oči bile su uprte u raspoloženu ofanzivu Zvezde koja je (nekompletna) pokazala mnogo majstorija ove večeri.

To se pre svega odnosi na Aleksandra Kataija koji je za samo 45 minuta stvorio sijaset šansi novim saigračima, a samo je jednu u gol pretvorio Srđan Spiridonović - kao na tacni. Njih dvojica su dosta dobrih poteza imali i tokom priprema i deluje da se "kapiraju".

Tomane se dosta borio sa štoperima i posle jednog takvog duela sudija Bojan Nikolić je pokazao na penal, a u pogodak ga je pretvorio Mirko Ivanić - prvi put sa "četvorkom" na leđima.

Zvezda je namučila golmana Drobnjaka, šanse su imali igrači koji su se upisali u strelce, uz Gajića i Sanoga, koji je bio fantastičan na sredini terena i pokazao da ima odličan pas, da bi u nastavku najagilniji bio rezervista Vulić.

Probao je nekoliko puta sa veće udaljenosti, a onda u 81. minutu majstorijom iz slobodnjaka "arhvirao" Novi Pazar i najavio već sledeći susret na "Marakani" protiv Radničkog u sredu.

Videćemo da li će Nišlije biti bolje od Novopazaraca koji su imali svega jednu šansu na meču.

ZVEZDA: Borjan - Gajić (od 77. Gobeljić), Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo (od 65. Jovičić), Nikolić - Spiridonović, Ivanić (od 65. Ben), Katai (od 46. Vulić) - Tomane (od 77. Vukanović).

NOVI PAZAR: Drobnjak, Vukajlović, Kurdić, Delimeđac (od 66. Vlajković), Marinković, Tomić, Nedeljković, Dacić (od 33. Dragutinović), Resić (od 46. Hadžibulić), Kovačević i Kecap (od 66. Kurti).

Utakmicu je sudio Bojan Nikolić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC