• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kritikuje Aleksa Fergusona: Protiv Barselone - samoubistvo! Svi smo znali

Autor Mladen Šolak

Legendarni igrač Mančester junajteda žali zbog taktike koju je čuveni Škot odabrao na Olimpiku i Vembliju. Protiv Barselone to nije moglo.

 Kritikuje Aleksa Fergusona: Protiv Barselone - samoubistvo! Svi smo znali Izvor: LAURENCE GRIFFITHS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Ser Aleks Ferguson osvojio je sa Mančester junajtedom dve Lige šampiona (1999. I 2008), a potom je doživeo dva poraza u finalima – 2009. na Olimpiku i 2011. Na Vembliju. I oba puta od Barselone.

Da se te sjajne godine "crvenih đavola" nisu prekopile sa najboljim periodom u istoriji Barse, i ser Aleks i Nemanja Vidić i ceo tim sa Old Traforda imao bi više "ušatih pehara".

Možda će vas zanimati

Međutim, moćna mašinerija Pepa Gvardiole ipak je bila moćnija, a legendarni napadač tadašnjeg Junajteda Vejn Runi smatra da je Ferguson odabrao pogrešnu taktiku za te utakmice.

Prema njegovom mišljenju, škotski stručnjak je trebalo da više igra na rezultat, a manje da se drži klupskog principa da će "crveni đavoli" napadati po svaku cenu, jer su oni Mančester junajted.

"Izgubili smo dve Lige šampiona tako što smo igrali 'rame uz rame' sa Gvardiolinom Barselonom, pokušavajući da ih pritisnemo visoko i da ih obiđemo. To je bilo samoubistvo", rekao je Runi.

"Pamtim da je Aleks Ferguson rekao 'Mi smo Mančester junajted i napašćemo. To je u prirodi ovog fudbalskog kluba'. Sećam se i da sam pomislio: 'Nisam baš siguran oko toga'", dodao je on.,

Runi kaže da su i drugi igrači bili sumnjičavi.

"Mislim da su svi igrači znali, duboko u sebi, da je to bio pogrešan pristup. Napustili smo način koji nam je doneo uspeh u tom polufinalu Lige šampiona 2008. (0:0 i 1:0 protiv Barse) i naravno da smo oba puta bili nadigrani".

"Jedno je biti odan klubu, ali postoji i naknadno razmišljanje o tome da smo izgubili. Što se mene tiče, uopšte nije bitno kako ćeš to da uradiš u velikim mečevima Lige šampiona, samo dok pobeđuješ".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC