• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BBB pretili srpskoj deci silovanjem, pa se branili: "Nisam ja, alkohol je!"

Autor Mladen Šolak

Ovako su hrvatski navijači govorili na ispitivanju posle hapšenja zbog odvratnog transparenta.

 BBB pretili srpskoj deci silovanjem, pa se branili: "Nisam ja, alkohol je!" Izvor: MN PRESS

Morbidan i na svaki način užasavajući transparent navijača Dinamo Zagreba "J..... ćemo srpske žene i djecu" zaprepastio je prošlog meseca ceo region.

Poruka je bila toliko užasna da su se od nje ogradili i predstavnici navijačke grupe "Bad Blue Boys", a tim povodom je reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Možda će vas zanimati

"Pedofili, idite da se lečite", rekao je on.

Zagrebački "Jutarnji list" objavio je u nedelju detalje policijskog ispitivanja onih koji stoje iza tog transparenta.

"Ja sam izradio taj transparent. Žao mi je zbog toga. Sve se dogodilo zbog velike količine alkohola. Ne znam zašto sam to uopšte napisao. Kriv je alkohol, a i društvo me ponelo. Izradio sam na transparentu i stilizovano 'ušato' 'U'. Znam da je to znak Nezavisne države Hrvatske, ali ne znam je li isticanje toga simbola kažnjivo", rekao je tada L.J.

Opštinsko državno tužilaštvo njegai petoricu njegovih prijatelja tereti i za uzvikivanje povika "Ubij Srbina", a nakon što su dva meseca proveli u istražnom zatvoru, prete im i bezuslovne zatvorske kazne.

Navedenom L.J, koji je napravio taj transparent, tužilaštvo kazni delimičnu uslovnu zatvorsku kaznu od 14 meseci zatvora, s tim da od toga bar pola godine mora da provede iza rešetaka, dok bi ostalih osam meseci bio uslovljen time da u roku od dve godine ne počini novo kazneno delo.

Za ostale okrivljene tužilaštvo traži bezuslovne kazne od po pet meseci zatvora.

Zanimljivo je da je tu morbidnu družinu sasvim slučajno uslikao fotograf koji je tog dana prolazio Kustošijanskom ulicom u Zagrebu. Kada je tu fotku objavio na Facebook-u, policija je počela da privodi osobe koje su držale transparent.

Interesantno je i to da je tužilaštvo isprva optužilo šestoricu navijača i zbog držanja zastave "HOS" (Hrvatske odbrambene snage), što je bila skraćenica za "Hrvatske oružane snage" u Nezavisnoj državi Hrvatskoj. Ipak, to im se posle istraživanja ne stavlja na teret.

Tužilaštvo je pozivanje na nasilje našlo u tri različita postupanja osumnjičenih – u poruci na transparentu koju je zaista nepotrebno dva puta pisati u ovom tekstu, zatim u stilizovanom slovu "U" (koje simbolizuje ustaše i fašistički pokret) i u skandiranju "Ubij Srbina".

Interesantno je i to da su ostali osumnjičenici redom poricali svoje učestvovanje u ovom morbidnom gestu i ukazuju na to da nisu znali šta je bilo napisano na njemu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC