• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevu bodovi na premijeri: Autogol i penal presudili Krupi

Autor mondo.ba

Krupa je parirala aktuelnom šampionu tokom prvog dijela, a onda poklekla nakon autogola i diskutabilnog penala

 m:tel Premijer liga BiH prvo kolo Krupa Sarajevo Izvor: Promo/FK Sarajevo

U pretposlednjoj utakmici prvog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, ekipa Krupe, povratnika u elitni rang bh. fudbala, ugostila je aktuelnog šampiona, koji je trijumfovao rezultatom 0:2, zahvaljujući autogolu Nikole Mandrića i realizovanom penalu Benjamina Tatara.

KRUPA – SARAJEVO 0:2 (0:0)
/Mandić 48 autogol, Tatar 71 penal/

Možda će vas zanimati

Već na otvaranju utakmice, u prvom minutu, domaćin je bio taj koji je prvi zaprijetio i to preko kapitena Nikole Dujakovića, ali je Sarajevo većim dijelom prvog poluvremena bilo nešto konkretnije.

Izostale su šanse koje bismo opisali kao stopostotne, ali je bilo uzbuđenja pred Kolakovim golom i to u četvrtom i 26. minutu.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

Nakon jedne izgubljene lopte Krupe, Ivan Jukić je krenuo naprijed, povukao loptu duž desne aut-linije, a potom u sredini uposlio Benjamina Tatara, čiji udarac je bio izblokiran, dok se čuvar mreže Krupe istakao u 26. minutu, odbranivši pokušaj Harisa Handžića iz slobodnog udarca.

Ipak, iz prvog napada u drugom poluvremenu, Sarajlije su stigle do prednosti.

Benjamin Tatar je centrirao sa desne strane pred gol, u duelu su bili Nikola Mandić i Krste Velkoski, a lopta je u padu pogodila fudbalera Krupe, prevarila Kolaka i završila iza njegovih leđa.

Dvadesetak minuta prije kraja, Haris Handžić je pokušao udarcem glavom da savlada Kolaka, lopta je u grudi pogodila Igora Makitana, ali je arbitar Mateo Musa dosudio jedanaesterac, uprkos protestima domaćih fudbalera.

U toj situaciji Makitanu je pokazan drugi žuti karton, pa je Krupa do kraja meča igrala sa igračem manje, a siguran realizator penala, za 0:2, bio je nesuđeni asistent kod prvog gola.

Najbolju šansu u drugom dijelu Krupa nije realizovala u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je Andrejić udarcem sa distance pogodio stativu.

Izvor: Promo/FK Sarajevo

U narednom kolu, Krupa će gostovati ekipi Tuzla sitija, koja će večeras, duelom sa Širokim Brijegom, zaključiti prvo kolo, dok će Sarajevo gostovati Mladosti, koja je doživjela debakl na gostovanju Borcu.

Inače, pred početak utakmice, kapitenu Krupe je uručen šampionski pehar nakon osvajanja Prve lige Republike Srpske u prošloj takmičarskoj sezoni.

KRUPA: Kolak, Karišik, Makitan, Modić, S. Nikolić, Dujaković, Palić, Glišić, Galić, Filipović, Mandić. Još su igrali: Redžić, L. Nikolić, Maksimović, Aćimović, Andrejić. Trener: Zoran Marić.

SARAJEVO: Kovačević, Hodžić, Oremuš, Velkoski, Miličević, Salčin, Jukić, Đokanović, Šerbečić, Handžić, Tatar. Još su igrali: Fanimo, Hodžić, Mustedanagić, Pidro, Ahmetović. Trener: Vinko Marinović.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO

Krupa – Sarajevo 0:2 (0:0)
/Mandić 48 autogol, Tatar 71 penal/

Široki Brijeg - Tuzla siti (20.00, Arena Sport)

Igrano u subotu:

Sloboda - Radnik 1:1 (0:1)
/Beganović 62 - Karić 45+1/

Borac - Mladost 6:0 (4:0)
/Jovanović 9, Vranješ 18, Danilović 33, Ziljkić 45, Zakarić 74, 86/

Zrinjski - Olimpik 1:0 (0:0)
/Mašić 82/

Željezničar - Velež 3:0 (3:0)
/Juričić 16, Mujezinović 21, Lendrić 30/

TABELA: Borac 3, Željezničar 3, Sarajevo 3, Zrinjski 3, Radnik 1, Sloboda 1, Široki Brijeg (-1) 0, Tuzla siti (-1) 0, Olimpik 0, Krupa 0, Velež 0, Mladost 0.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC