• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta se to nije svidjelo Vladi Jagodiću?

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaleri Borca bili su raspucani u premijernom meču novog prvenstva protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Dobili su pohvale od trenera Jagodića, koji je imao i određene primjedbe, ne na svoje izabranike, nego na "ljude koji odlučuju o Kovid mjerama".

 Borac - Mladost 6:0 Vlado Jagodić zadovoljan izdanjem igrača, nezadovoljan mjerama Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Treći put u istoriji, fudbaleri Borca u premijerligaškom duelu rivala iz Banjaluke ispratili su "šesticom".

Večeras je na Gradskom stadionu "stradala" Mladost iz Doboja kod Kaknja 6:0, a osim šest postignutih golova, "crveno-plava" četa stvorila je još mnoštvo prilika, tako da trener Vlado Jagodić sigurno može biti zadovoljan otvaranjem novog prvenstva.

Možda će vas zanimati

"Ono što smo zamišljali, to smo i ostvarili, a to znači dobro, uspješno i rezultatski pokriveno otvaranje sezone. Nekoliko puta sam napominjao da se mojim igračima polako vraćaju rad, trud i zalaganje tokom priprema i mislim da smo utakmicom protiv Mladosti dokazali da s pravom imamo ambicije da konkurišemo za visok plasman", zadovoljan je bio Jagodić nakon sigurnog starta.

Naravno, treba imati u vidu da je s druge strane stajala Mladost, čiji sastav je "pokosio" korona virus, tako da određeni period fudbaleri iz Doboja kod Kaknja nisu ni trenirali, što se i te kako osjetilo danas.

"Iako nam je danas protivnik bila Mladost, bitan faktor koji je odlučio današnju utakmicu je želja mojih igrača, bez obzira na određena 'uljuljkavanja', da im je ekipa takva, da nisu trenirali... Tražio sam od igrača maksimalnu ozbiljnost. Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji. Uz dužno poštovanje prema Mladosti, realno kvalitetom ne može parirati ovom Borcu. Želim im sve najbolje", izjavio je Jagodić, čestitajući i svojim igračima, ne samo onim koji su bili na terenu, nego i van njega.

Šef stručnog štaba Banjalučana osvrnuo se i na nemogućnost prisustva utakmici članova kluba koji nisu u zapisniku.

"Pozivam ljude koji odlučuju o mjerama da nam pomognu. Borac ima 28 igrača, a ja u zapisniku mogu da imam 20 igrača. Žao mi je ostalih koji ne mogu ni gledati utakmicu. Nije to zamjerka, nego moja želja, jer znam da i ostali treneri o tome razmišljaju. Žalosno je da u tri zone za njih nema mjesta", poručio je.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prokomentarisao je Jagodić i prazne tribine, ali i cjelokupni ambijent u kojem je odigrana današnja utakmica, a vrlo vjerovatno i mnoge buduće.

"Zadovoljan sam, istovremeno i tužan što ovakav rezultat ne mogu da proprate naši navijači, jer sam ubijeđen da bi večeras ovdje bilo njih 5.000. Uskraćeni su, ali sam siguran da su svi oni gledali naš trijumf preko malih ekrana. Rezultat je realan, a već večeras okrećemo se narednom duelu sa Slobodom", naglasio je kormilar banjalučkog tima.

"Maske su nam veliko opterećenje. Dobili smo uputstvo da i u restriktivnom prostoru moramo nositi maske, eventualno ih samo spustiti ispod nosa kada dajemo uputstva igračima. Sve ovo je za nas je veliki ispit i, prema mom mišljenju, izvjesni period moraćemo da živimo sa ovim mjerama i moramo se prilagoditi svemu. Prilagodljiv smo narod i ne sumnjam da ćemo uspjeti. Sigurno da je diskutabilno štošta u Kovid mjerama."

SUBIĆ NIJE OZBILJNO POVRIJEĐEN

Aleksandar Subić dobio je nezgodan udarac i morao je napustiti teren, ali Jagodić je naglasio da se ne radi o ozbiljnoj povredi i da će sa lijevim bekom sve biti u redu.

Goran Zakarić postigao je posljednja dva gola, oba u prvom poluvremenu, dok su se u prvih 45 minuta četiri različita igrača upisala u strijelce. Nema sumnje da Jagodiću prija ovakva raznovrsnost.

"Uvijek pokušavamo biti efikasni, a samo protiv Zvezde nismo uspjeli postići gol. Imamo takve igrače i od ekipe tražim efikasnost, a da bismo bili efikasni, moramo pokušavati. Imali smo mnogo udaraca, nismo pokušavali mnogo dugim loptama i šutevima glavom jer smo znali da protivnik ima visoke igrače. Bilo je raznovrsnih pokušaja i očekujem od svih da daju golove, ne samo napadači", jasan je Jagodić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Vladan Danilović spektakularno je pogodio mrežu Mladosti, a ne treba zaboraviti i njegov pokušaj tokom priprema na Zlatiboru, kada je slično pokušao protiv Sparaka iz Subotice. Tada nije uspio, ali je danas, u mnogo bitnijem meču, pogodio cilj.

Jasno je da je to nešto što se uigrava na treninzima i da talentovani vezista ima potpunu slobodu na terenu.

"Veseli me to. Nije samo on dobio slobodu, nego mnogi. Oni to vraćaju trkom i naprijed i nazad. Vidjeli ste Almedina Ziljkića, koji sada nije samo ofanzivni, nego i defanzivni igrač. Hoću da momci shvate šta ih može dovesti do onoga što želimo. I sve se vrati kroz rezultat, što je sjajna stvar za klub. Danilović to često radi, često poslije treninga ostane da se 'upucava' i to nije nepoznanica. I od ostalih veznih igrača to očekujem, ne samo Stojana Vranješa i Danilovića, nego od svih", zaključio je Jagodić.

Borac će, dakle, i u drugom kolu m:tel Premijer lige BiH biti domaćin, a u Banjaluku narednog vikenda stiže Sloboda iz Tuzle.

Dodajmo i to da konferenciji za medije po završetku meča nije prisustvovao niko iz tabora Mladosti. Klub iz Doboja kod Kaknja odmah nakon današnjeg susreta ostao je bez trenera Fahrudića Šolbića, koji je podnio neopozivu ostavku.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC