• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Traže alibi, podneću prijave!": Odgovor Zvezdi, Partizanu i Vojvodini!

Autor Pavle Knežević

Prvi čovek Superlige apeluje na "veliku trojku" da se smiri i bavi se fudbalom

 "Traže alibi, podneću prijave!": Odgovor Zvezdi, Partizanu i Vojvodini! Izvor: Youtube

Apelujem na naše najtrofejnije klubove da smire strasti i da poštuju etiku i integritet domaćeg šampionata, poručio je Komesar za takmičenje u Zajednici superligaša Aleksandar Pivić.

On je reagovao povodom medijske bure već posle 1. kola Superlige Srbije, izazvane žestokim saopštenjem Crvene zvezde, a onda i brutalnim odgovorom Partizana.Na sve to se nadovezao zahtev Vojvodine za izuzećem sudije Novaka Simovića.

Možda će vas zanimati

"Sezona je tek počela i umesto da se bavimo pozitivnim stvarima u našem fudbalu koji već godinama ide uzlaznom putanjom, mi smo u situaciji da komentarišemo saopštenja naših najvećih klubova kojima se takmičenje već od prvog kola stavlja pod dodatni pritisak", rekao je Pivić Tanjugu.

Komesar je imao zamerke i medijima.

"Nisam video da je bilo koji medij objavio informaciju da su pre početka meča TSC - Vojvodina uručeni trofeji 'Slobodan Santrač' najboljim strelcima prvenstva, a to je čin koji čuva sećanje na jednog od najvećih golgetera u istoriji srpskog fudbala. Nije dobro kada negativne pojave dobijaju prioritet u štampi i na portalima i to samo može da šteti atmosferi u domaćem fudbalu", kazao je Pivić.

Na meti klubova našle su se sudije sa internacionalnim rejtingom i ogromnim iskustvom

"Konstantno traženje krivaca u nekim drugim redovima nije dobar model za jačanje našeg takmičenja. Neozbiljno je da Vojvodina traži izuzeće Novaka Simovića, internacionalca za koga stižu pohvale iz inostranstva i koji je sudio tri večita derbija na najvišem nivou. Svima bi trebalo da bude cilj da se Superliga Srbije podigne na jedan viši nivo i da izazove još veće interesovanje publike. Uvrede na račun sportskih protivnika i konstantne optužbe na račun naših najboljih sudija, gde se čak insistira i na njihovom izuzeću, bacaju senku na takmičenje, a mene kao jednog od rukovodilaca u Zajednici superligaša primoravaju da podnosim disciplinske prijave", ispričao je Pivić.

Krije li se u ovim napadima na sudije alibi klubova za eventualni neuspeh na terenu?

"Svakako. U ovom teškom momentu, punom nepredviđenih izazova, imam donekle razumevanja i mogu da shvatim da se u našim najvećim klubovima neuspeh ne prašta, ali svi zajedno moramo da imamo više tolerancije. Opšta preporuka je da svako treba da se bavi svojim poslom, a ja vas uveravam da će svaka eventualna greška organa takmičenja, delegata ili nekog sudije, biti na vreme i na pravi način sankcionisana. Ako mi u startu stvorimo takvu klimu da svaki kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine, obavezno izazove toliku prašinu u javnosti, nećemo doprineti napretku i popularnosti našeg klupskog fudbala", zaključuje on.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC