• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Molim!? Korona je "lično" otkazala transfer Ronalda u PSŽ?

Autor mondo.rs

Al-Kelaifi se navodno već hvalio šefu kako je, poslije Nejmara i Mbapea, doveo i osvajača pet "Zlatnih lopti", ali nije računao na silu koja se "valjala" iza brda...

 Kristijano Ronaldo transfer u PSŽ propao zbog korone Izvor: EMILIO ANDREOLI/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Kristijano Ronaldo imao je prošle zime postignut dogovor sa katarskim biznismenima, njegov moćni agent Žorže Mendeš navodno je ugovorio i platu svom "dijamantskom" klijentu u novom klubu...

...ali je ovaj senzacionalni transfer petostrukog osvajača "Zlatne lopte" u Pari sen Žermen propao pod naletom pandemije korona virusa sa Istoka.

Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver
gol / asi / uta

5 / 4 / 31 Sporting

118 / 69 / 292 Junajted

450 / 133 / 438 Real Madrid

63 / 18 / 88 Juventus

99 / 40 / 164 Portugalija

Mediji u Francuskoj objavili su, pozivajući se na izvore sa "Parka prinčeva", da se bogati Naser Al-Kelaifi već pohvalio neformalnom finansijeru kluba i bliskom prijatelju, katarskom emiru šeiku Tamimu bin Hamad al-Taniju, kako je poslije Nejmara i Kilijana Mbapea doveo još jednog superstara u PSŽ, međutim...

Ovaj usmeni dogovor, isprovociran tadašnji nezadovoljstvom slavnog fudbalera načinom na koji Mauricio Sari vodi tim, ali i kvalitetom života u industrijskom Torinu, propao je nedugo nakon što se zloslutni virus raširio Evropom i paralizovao sva sportska takmičenja.

Priča, koju su momentalno prenijeli mediji u Italiji, počela je početkom Ronaldove druge sezone u Juventusu, u koji je za 117 miliona evra stigao u julu 2018. Ovaj 35-godišnji golgeter zatražio je od Mendeša da razmotri nove mogućnosti na tržištu, što je njegov zemljak sa zadovoljstvom prihvatio i, po navici, brzo došao sa konkretnim odgovorima.

Ronalda je u prijestonici Francuske čekala "jača" plata od ove, od 31 miliona evra neto, iz ugovora sa "bjankonerima" potpisanog do 2022. godine.

Ronaldo je u karijeri, pored "Zlatne lopte" magazina "France Football", pet puta osvajao i Ligu šampiona, ali je svakako najvredniji trofej istaknut u muzeju u rodnom Funšalu - onaj za šampiona Evrope, osvojen 2016. sa Portugalijom... baš u Parizu.

Trebalo je da oformi najubitačniju navalu u istoriji fudbala, zajedno sa tandemom na koji je prije tri godine potrošeno ukupno 407 miliona evra, ali je korona virus "odlučio" da će Portugalac vidjeti Nejmara i Mbapea na terenu - eventualno - u završnici Lige šampiona koja slijedi.

Od raspleta nikad viđenog turnira u Portugaliji ne zavisi samo ko će naslijediti Liverpul na tronu, već i odakle će Crvena zvezda započeti novi pohod ka grupnoj fazi Lige šampiona.

Ronaldo se za napad na šesti trofej klupskog prvaka kontinenta, a Juventusov treći od osnivanja, pripremao na luksuznoj jahti - poklonom kojim se častio za još jednu sezonu završenu titulom šampiona zemlje u kojoj živi i radi.

Pratite fudbalske transfere u Evropi UŽIVO na našem portalu.Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC